Domatesli İşkembe Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Domatesli İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?
Domatesli İşkembe Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Domatesli İşkembe Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Domatesli İşkembe Çorbası nasıl hazırlanır, Domatesli İşkembe Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Domatesli İşkembe Çorbası
Domatesli İşkembe Çorbası için Malzemeler:
1 adet işkembe 5 diş sarımsak 3 adet soğan 4 adet domates 3 kaşık sıvıyağ 6 bardak işkembe suyu 10 bardak su gravyer peyniri
Domatesli İşkembe Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
İşkembeyi yıkayın iri parçalara ayırın ve bol suda sarımsakla beraber haşlayın.(3saat) Pişirdiğiniz işkembenin üzerinde biriken köpüğünü ayırın. İşkembe iyice yumuşayınca sudan alın ve ince ince kıyın. Başka bir tencere içine yağı kızdırıp kıydığınız soğanı kavurun; içine kabuğunu soyarak doğradığınız domatesi, istediğiniz baharatı ve 6bardak işkembe suyundan ilave edip kaynatın ve kıydığınız işkembeleri ilave edin. Hafif kaynatıp servis tabağına alın, üzerine rendelenmiş gravyer peyniri serpin.