Dursun Çiçek Kimdir, Nerelidir, Nerede Doğdu? Kaç yaşındadır?
Dursun Çiçek Kimdir? Biyografisi, Hayatı, Özgeçmişi, Doğum yeri, Doğum Tarihi, Fotoğrafı Kaç Yaşında, Memleketi ve Nereli Olduğu? Dursun Çiçek hakkında merak ettiğiniz detaylar haberimizde…
Asker kökenli emekli bir Albay olan Dursun Çiçek emekli olduktan sonra 25- 26. dönem CHP İstanbul milletvekilliği görevlerinde bulunduktan sonra son dönemler de Tv programlarına katılarak siyasi ve güncel konularda yorumlarda bulunmaktadır. Yaptığı yorumlarla izleyicilerin dikkatini çeken Dursun Çiçek'i izleyiciler merak ederek, nerelidir, kaç yaşındadır, mesleği nedir? diye merak ederek araştırmaya başladı. İşte Hayatı, Özgeçmişi, Doğum yeri, Doğum Tarihi, Fotoğrafı Kaç Yaşında, Memleketi ve Nereli Olduğu? Dursun Çiçek hakkında merak ettiğiniz detaylar haberimizde…
DURSUN ÇİÇEK KİMDİR?
Doğum tarihi : 25.Ocak.1960
Burcu : Kova
Meslek : Asker
Dursun Çiçek doğum yeri : Umurca köyü, Reşadiye, Tokat
DURSUN ÇİÇEK BİYOGRAFİSİ
CHP'den İstanbul 2'nci bölgeden milletvekili adayı
Dursun Çiçek, 25 Ocak 1960 tarihinde Tokat, Reşadiye, Umurca köyünde doğmuştur. İlkokulu bitirdikten sonra 6 yıl yatılı okuduğu Sivas-Yıldızeli Pamukpınar Öğretmen Okulundan Fen Bölümü birincisi olarak mezun oldu.
Dursun Çiçek, 1976 yılında girdiği Kara Harp Okulunu da 1980 yılında devre üçüncüsü olarak bitirdi. 1980-1984 yılları arasında Foça'da Amfibi Tugayda Takım Komutanı, 1984-1988 yılları arasında Tuzla'da Deniz Harp Okulu Bölük Komutanı olarak görev yaptı.
1988 yılında Harp Akademisini kazanan Çiçek, 1990-1994 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığında Tatbikat Proje Subayı olarak çalıştı.
Dursun Çiçek 1994'ten sonra 15 ay süre ile Şırnak'ta Özel Amfibi Tabur Komutanlığı'nda Harekat Eğitim Şube Müdürü olarak çalıştı. 1997-1998 yılları arasında Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Çok Uluslu Yardım Kuvveti Plan Prensipler Şube Müdürü ve Basın ve Halkla İlişkiler Subayı olarak görev yapan Çiçek, 1999'a kadar Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Grubu Harekat Kısım Amiri olarak görev yaptı.
1999 yılında İzmir-Foça'daki Amfibi Tugay Komutanlığında Kurmay Başkanlığı görevine başlayan Albay Dursun Çiçek 2001-2004 yılları arasında İskenderun'da Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı yaptı. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde "Örgütlerde motivasyon ve iş yaşam kalitesi" konulu doktora tezini 2005 yılında tamamlamıştır.
Albay Dursun Çiçek, 2004 yılından itibaren Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığında Şube Müdürü olarak göreve başladı.
12 Haziran 2009 tarihinde Taraf gazetesinde yayınlanan taklit imzalı sahte "İrticayla Mücadele Eylem Planı" denilen yazı yüzünden hedef alındı. Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptırdığı incelemenin ardından Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ düzenlediği basın toplantısında "Bugün biz bu kâğıt parçasının birileri tarafından TSK'yı yıpratma ve karalama amacıyla hazırlandığını değerlendirmekteyiz." açıklamasını yaptı.
Eylül 2009'da Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Daire Başkanı olarak atanan Albay Çiçek başta Zaman gazetesi ve Samanyolu TV olmak üzere yandaş medyanın açtığı iftira ve karalama kampanyası ile kamuoyuna darbeci ve din düşmanı olarak ilan edildi ve yargısız infaza uğradı.
30 Haziran 2009 günü Ergenekon soruşturması savcıları tarafından sorgulanan Çiçek, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla tutuklandı. Kısa sürede üç hakimli mahkeme heyeti kararı ile tahliye edildi. Soruşturma sürerken, Dursun Çiçek; bulunduğu görevden alınarak Genelkurmay Ana Karargâh binası dışında bulunan Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Akademik Kurulu'nda geçici olarak görevlendirildi. 4 Eylül 2009'da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargâhına atandı. 2009 Ekim ayında ıslak imzalı orijinali olduğu söylenen belge bir ihbar mektubuyla beraber soruşturmayı yürüten savcılara gönderildi. Adli Tıp raporunda "belgelerdeki söz konusu imzanın Dursun Çiçek’in olduğu belirtilince 11 Kasım2009 tarihinde ikinci defa tutuklandı; avukatları tarafından tutuklama kararına yapılan itirazın kabul edilmesi üzerine ikinci kez tutuklandıktan 44 saat sonra tekrar tahliye edildi.
Albay Dursun Çiçek, 30 Nisan 2010 tarihinde tekrar tutuklandı. 21 Eylül 2012'de sona eren Balyoz davasında 16 yıl hapis cezası aldı. 52 ay Hasdal ve Silivri cezaevlerinde kaldıktan sonra 19 Haziran 2014 tarihinde Anayasa Mahkemesinin hak ihlali kararı ile tahliye oldu.
Ergenekon ve Balyoz davasında hedef seçilen Albay ÇİÇEK'e Ergenekon davasında bir taklit imza gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Albay Dursun Çiçek 2011 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli oldu.
Dursun Çiçek, 1982 yılında Gülşen Çiçek ile evlendi. Deniz ve İrem adında 2 çocuğu vardır.
Dursun Çiçek, 10 Mart 2015 tarihinde CHP’ye katılarak CHP'den İstanbul 2'nci bölgeden milletvekili aday adaylığını açıkladı. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekili seçimlerinde CHP'den İstanbul 1. bölgeden aday oldu. Yapılan seçimlerde milletvekili seçildi.