Duygu Özaslan'dan kilo açıklaması: Bulimia hastasıyım
Instagram ve YouTube fenomeni Duygu Özaslan , dün akşam yayınlanan fotoğraflarıyla ilgili açıklama yaptı: Bulimia Nervoza oldum, iyileşince paylaşacaktım sizinle" dedi.
Ünlü fenomen Duygu Özaslan dün akşam gazeteciler tarafından çekilen ve magazin gündeminde şok etkisi yaratan kilolu fotoğraflarıyla ilgili açıklama yaptı. Özaslan açıklamasında şöyle söyledi: "Bulimia Nervoza oldum, iyileşince paylaşacaktım sizinle"
Bulimia hastalığı nedir? Bulimia hastalığı nasıl başlar? Bulimia hastalığı belirtileri
DUYGU ÖZASLAN SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMA YAPTI!
"Kilo aldım, bunu zaten söylüyorum, ama başka bir şey söyleyeceğim size. Bulimia Nervoza'yım, iyileşme sürecindeyim. İyileşme sürecinde olduğum için daha fazla kilo aldım. Bununla gerçekten gurur duyuyorum. Bu hastalığı bilenler daha iyi anlayacaktır. Mental olarak çok iyi bir yerdeyim fiziksel olarak kime göre neye göre? O yüzden gerçekten umrumda değil. Öpüyorum"
DUYGU ÖZASLAN HASTALIĞINI AÇIKLADI!
Duygu Özaslan ortaya çıkan fotoğraflarının ardından sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı;
Bulimia hastalığı nedir? Bulimia hastalığı nasıl başlar? Bulimia hastalığı belirtileri
BULİMİA NERVOZA NEDİR?
Genellikle yüksek sosyo-ekonomik düzeydeki ailelerde görülmektedir. Şişmanlıktan korkulması, genç kızlarda mankenlere özenti, gelişim sorunları, psikolojik etmenler nedenler arasındadır. Yeme bozuklukları, yediğinden suçluluk duyarak kusma, tiksinerek yememe veya bir daha yiyemeyecekmiş gibi aşırı yemeden dolayı açığa çıkmaktadır.
Daha çok genç kızlarda görülmekle birlikte aktör, manken, hostes ve dansöz gibi dış görüntüsü ön planda olan mesleklerde de ve son zamanlarda erkeklerde de görülebilmektedir. Yeme bozukluğu olan kişilerde homoseksüellik, aseksüellik, depresyon, ünsiyete, kişilik bozuklukları ya da uyuşturucu madde kullanımı daha sık görülmektedir.
Vejetaryenler, atletler ve ölümcül kronik hastalığı olanlarda da yeme bozukluklarına sık rastlanır. Kalıtsal faktörler, yetiştirilme özellikleri, kültürel ve biyolojik özellikler kişinin yeme bozukluğu geliştirmesine önemli katkılarda bulunur.
Zayıflık hastalığı olarak bilinen anoreksia ve bulimia gibi yeme bozuklukları beyinde kalıcı hasarlar bırakabilmekte ve kilo kaybıyla birlikte beyin kütlesinde de azalma ve beyindeki kimyasal reaksiyonlarda değişiklik olabilmektedir.
ANOREKSİYA NEVROZA
Açlık hastalığı olarak da adlandırılan Anoreksiya'da besin alımına, kiloya ve zayıflığa karşı takıntılı olan kişiler zayıf olsalar dahi yemeği ve aç olduklarını redderler.Çok düşük kalorili bir diyet tükettikleri için vücut ağırlıkları zamanla azalır. Genellikle ergenlik döneminde başlamakta ortalama 17 yaş ama nadiren 40 yaşın üzerinde de görülebilmekte.