E-Devlet Soyağacı Öğrenme Açıldı mı | Ne Zaman Düzelecek

E-devlet üzerinden vatandaşa sunulan soy ağacı öğrenme uygulamasında yoğun ilgiden kitlenen ve kaldırılan hizmete artık kota getiriliyor. Kotayla birlikte e-devlette soy bilgisine ulaşmak için sıralı sistem geliyor.

E-Devlet Soyağacı Öğrenme Açıldı mı | Ne Zaman Düzelecek

Soy ağacı öğrenme sistemi e-devlette hala hizmet veremiyor. Alt üst soy ağacı bilgisi (soy ağacı öğrenme) sorgulama bundan böyle sıralı olacak. Yakında açılacak olan soy ağaci ögrenme sistemi hakkında Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner son haberleri verdi. Güner yaptığı açıklamada;" Soy ağacı bilgi sorgulama sistemi e devlette günlük kotalı olacak. " dedi.

SİSTEMİN KİTLENME SEBEBİ BELLİ OLDU

Sistemi kilitleyen yoğunluğa dair rakamlar da ortaya çıktı. Milliyet’in haberine göre Ulaştırma Bakanlığı'nın ilgili birimindeki kayıtlara göre o gün E-Devlet uygulamasına 4 milyon kullanıcı giriş yaptı. Kayıtlara göre bu rakam daha önceki girişlerin en az 3 veya 4 katı… Zira E-Devlet'in günlük kullanıcı sayısı 1 ile 1.5 milyon arasında… Siteye giren 4 milyon kişiden sadece 737 bini sistem kilitlenmeden önce Altsoy-Üstsoy sorgulama sayfasına gidebilmiş. Bunların da sadece 310 bini işlemi başarıyla tamamlayıp kayıt alabilmiş…

ALT-ÜST SOY BİLGİSİ EKRANI HANGİ BİLGİLERİ İÇERİYOR?

E-Devlet soy ağacı sorgulama ekranına giriş yapabilen bazı vatandaşlar tarafından hangi bilgilere ulaşılabileceğinin cevabı geldi. Sisteme giriş yaptığınızda 1800'lü yıllara kadar anne ve baba tarafının geçmiş bütün isim ve soy isimleri, memleketleri, ölüm tarihleri, mahalle-köyleri vb.gibi bütün bilgilere ulaşılabilecek.

E -DEVLET SOY AĞACI UYGULAMASI NEDİR ?

E devlet sistemi üzerinden alt üst soy ağacı sorgulama sistemi hazırlanmış ve perşembe günü 14.00’te hizmete alınmıştı. Soy ağacı öğrenme sistemine öyle büyük bir ilgi oldu ki ilk gün gece 02.00’ye kadar yaklaşık 200 bin vatandaş soy bilgisinin çıktısını aldı. Gece sakinleşme beklenirken sistem 02.00- 04.00 saatleri arasında en yoğun anını yaşadı ve 2 saatte 110 bin çıktı alındı. Soy ağacı öğrenme sistemi saat 04.00’ten sonra yoğunluk nedeniyle askıya alındı.

Vatandaşlar kullanıcı adı ve şifreleriyle E Devlete giriş yaptıktan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü altyapısı üzerinden alt-üst soy bilgisi sorgulama hizmetini kullanabiliyor.

Sisteme giren vatandaşlar "belge oluştur" diyerek geçmiş yıllara ait soy ağaçlarını görebiliyor. 1800'lü yıllara kadar üst soy bilgilerini  kontrol etmeye imkanı buluyor.

SOYAĞACINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

E-Devlet Soy Ağacı Sorgulama Nasıl Yapılır | Yeni Sistem


ALT-ÜST SOY BİLGİSİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Devlet resmi sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr adresini açarak, kullanıcı girişi bölümünden giriş seçeneklerinden birini seçerek giriş yapınız.

Daha sonra "Hizmetler" kısmına gelerek Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kategorisini seçiniz. Bu bölümde alt kategorilerinde "Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama" seçeneğini seçin.

E-DEVLETTE HANGİ HİZMETLER SORGULANABİLİYOR?

E devlet üzerinden mahkeme kararlarından tapularınıza, vergi ödemelerinizden yeni açılan hizmette olduğu gibi soy ağacınıza kadar bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama hizmeti de bunlardan biri. E devlet üzerinden sorgulama yapabileceğiniz hizmetler şöyle sıralanıyor;

Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama,  Adli Sicil Kaydı Sorgulama ve Belge Doğrulama, Gelir Testi Sonucu Sorgulama, Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, BİMER Yeni Başvuru, BİMER Başvuru Sonucu Sorgulama, Mobil/Sabit/İnternet/Kablo TV/Uydu İşletmecilerinden Borç ve Alacak Sorgulama, Baz İstasyonları Ölçüm Bilgileri, IMEI - Cep Telefonu Numarası Eşleştirme, IMEI Kaydet, IMEI Sorgulama, Numara Taşıma Sorgulama, Poliçe Sorgulama (DASK) , Araç Sorgulama, Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama, MEB Sınav Sonuç Sorgulama, MEB Sınav Yeri Sorgulama, Askerlik Durum Belgesi Sorgulama, ASAL Bedelli Askerlik Başvurusu, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgileri Sorgulama,
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlali Geçiş Bilgileri Sorgulama, SGK üzerinden 4A Emekli Aylığı Kesintileri, 4A Emekli Aylık Bilgisi, 4A Emekli Ödeme Bilgileri, 4B Borç Durumu, 4B Emekli Aylığı Kesintileri, 4B Aylık Bilgisi, emekli olunca ne kadar emekli maaşı alacağınızı sorgulama, 4B Tescil Kaydı, 4C Emekli Aylığı Kesintileri, 4C Bir Aylık Maaş Tercihi, 4C Tescil Kaydı sorgulama yapabilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-Devlet şifresi olmayanlar, herhangi bir PTT şubesinden şifre alabilirler. Şifre için 2 Türk Lirası ücret alınır ve kapalı zarf içinde verilir. E-Devlet şifresi, kişisel bilgilere ulaşım imkanı verdiği için güvenlik açısından başka kişiler ile paylaşılmamalıdır.

E-Devlet şifresinin unutulması halinde, turkiye.gov.tr internet sitesinden yeni şifre oluşturulabilir. Bunun için, daha önceden uygulamaya cep telefonu numarasının kayıt edilmiş olması gereklidir. Uygulamada kayıtlı cep telefonu numarası yoksa, PTT şubelerinden yeni şifre alınabilir ya da giriş için diğer seçenekler kullanılabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡