Enginar Dolması nasıl yapılır | Enginar Dolması püf noktaları
Enginar Dolması Tarifi - Enginar dolmasını bir kere yaptığınız zaman bu eşsiz lezzetten uzun bir süre kopamayacaksınız. Her yiyen sizden tarifini isteyecek. Sofralara gerek görüntüsü gerek lezzetiyle renk katan enginar dolması tarifini sizin için hazırlad
Enginar dolmasını daha önce hiç tatmadıysanız büyük bir lezzet kaçırmışsınız demektir. Bir kere yaptığınız zaman bu eşsiz lezzetten uzun bir süre kopamayacaksınız. Üstelik çok zorlayıcı, zaman alıcı bir yemekte değil. Enginar dolmanızdan yiyen her misafiriniz sizden muhakkak tarifini isteyecektir. Peki enginar dolması nasıl yapılır? Enginar dolması tarifi ve püf noktaları nelerdir? Enginar dolmasına dair tüm detaylar haberimizde...
ENGİNAR DOLMASI PÜF NOKTALARI
Karaciğer dostu enginar ile yapılabilecek en lezzetli yemeklerden birisi de enginar dolmasıdır... Tarifte kullanılan pirinçli iç harcı çiğ olarak doldurabilirsiniz. Enginarlar pişerdken içindeki iç harcı da pişecektir.
Yerken dışındaki yapraklar el ile koparılıp yaprağın dibindeki yumuşak bölüm yeniliyor, yapraklar bitince en sonunda hazine bulmuş gibi enginar çanağı ve bol yeşillikli iç harca ulaşılıyor. İşte tadına doyulmayan en lezzetli bölümü burası…
ENGİNAR DOLMASI TARİFİ
Servis: 8 adet sakız enginar
Hazırlama süresi: 30-35 dakika
Pişirme süresi: 50-55 dakika
ENGİNAR DOLMASI MALZEMELERİ:
- 8 adet sakız enginar
- 1 su bardağı pirinç
- 5-6 sap taze soğan
- 1 demet dereotu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 limon
- 1 çay bardağı zeytinyağı
ENGİNAR DOLMASI NASIL YAPILIR
Enginarları alabilecek büyüklükte derin bir kaba 3-4 litre soğuk su alın ve yarım limon suyu ekleyerek hazırda bekletin. Enginarların en dışındaki sert yapraklardan bir sıra kopartıp atın, saplarını dibinden kesin (sapları dolmayla birlikte pişireceğiz).
Fotoğraftaki gibi yaprakların tepesini keskin bir bıçakla kesip düzelterek içlerini açın. İç bölümündeki tüyleri kaşıkla kazıyın ve kararmamaları için yarım limon ile içlerini ovalayın. Limon suyu eklediğiniz soğuk su dolu kaba alın.
Sapların dışındaki sert bölümü bıçakla soyun ve enginarların bulunduğu suya alın. İç malzeme için pirinci bol suda yıkayıp süzün ve geniş bir kaba alın.
Yıkayıp incecik doğradığınız taze soğan ve dereotunu pirince ilave edin, karabiber, pulbiber, tuz ve zeytinyağının yarısını da ilave edip karıştırın. Enginarları sudan alıp pirinçli harcı her birine eşit oranda pay edin. Tencereye tek sıra halinde olacak şekilde yerleştirin.
1 limonu 8 eşit parçaya bölün ve dolmalara kapak yapın. Kalan zeytinyağını üzerlerine gezdirin, soyulmuş sapları da aralara serpiştirin.
Sıcak suyu enginarların yarısına gelecek kadar kenarından akıtın. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 50-55 dakika kadar pişirin. Tamamen soğuduktan sonra servis tabağına alın.
ENGİNAR DOLMASI YAPILIŞ VİDEOSU:
AFİYET OLSUN...