Erzincan Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Erzincan Çorbası Nasıl Yapılır?
Erzincan Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Erzincan Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Erzincan Çorbası nasıl hazırlanır, Erzincan Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Erzincan Çorbası
Erzincan Çorbası için Malzemeler:
150 gr taze fasulye 150 gr kıyma 50 gr erişte sarmısak maydanoz dereotu nane yoğurt
Erzincan Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Kıymayı karabiber ve tuz ile karıştırıp minik köfteler yapın. Köfteleri bir tencere de kaynattığınız salçalı suya atın. Fasulyeleri ince ince kıyıp tencereye koyun. Erişteler ve dövülen sarmısağı da koyduktan sonra fasulyeler pişinceye kadar, orta ateşte tutun. Piştikten sonra, dereotu ve maydanozu ince ince üzerine kıyıp, çorbanın suyu ile sulandırdığınız yoğurdu ilâve edin. Bir çorba kaşığı tereyağı eritip, içinde naneyi bir iki kere çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökün.
Erzincan Çorbası 2.tarif
Erzincan Çorbası için Malzemeler:
1 bardak aşurelik buğday 1 bardak arpa şehriye 1 kaşık salça 50 gr margarin 8 bardak su 250 gr kıyma tuz-karabiber
Erzincan Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Buğdayı geceden ıslatın. Ertesi gün haşlayın. Kıymayı baharatlayıp yoğurun ceviz büyüklüğündeki parçalar alıp yağda hafif kızartın. 1bardak suya salçayı eritin köftelere ekleyin ardından 7 bardak daha su ilave edin. Kaynamaya başlayınca buğdayı ve şehriyeyi katın. 10dk daha kaynatın. Pişince servise sunun.