Esra isminin anlamı nedir, Esra ne demektir? Kuranda geçiyor mu?

Esra isminin anlamı; daha hızlı, daha çabuk, en çabuk ve karanlıkta yol gösterendir. Bu içeriğimizde Esra isminin özellikleri, isim analizi, kader sayısı, Esra isminin Kuran’da geçip geçmediği, isminin kökeni, cinsiyeti, harf sayısı ve rengi gibi bir çok araştırmayı sizler için yayınlıyoruz.

Esra isminin anlamı nedir, Esra ne demektir? Kuranda geçiyor mu?

Yeni doğacak olan bebeklerine isim bulma arayışı ve heyecanı içerisinde olan anne ve babalar Esra isminin anlamını, özelliklerinin yanı sıra, "Esra ismi ne demek, Esra ismi Kuranda geçiyor mu?" sorularını merak ediyor. 

Öte yandan uzmanlar, isimlerin çocuğun kişiliklerini ve ilerleyen yıllardaki tavır ve tutumlarını etkilediğini belirtiyor ve anne babaları uyarıyor. Bu sebeple isim seçerken anlamlarına oldukça dikkat etmek araştırmak önem arz ediyor. Bu içerikte Esra isminin anlamı ve isim özelliklerini tek içerikte bulabilirsiniz.

Esra isminin kökeni: 

Esra ismi Arapça kökenli bir isimdir. Türkiye'de yoğun olarak kullanılan Esra ismi 245566 kişide bulunmaktadır.

Esra isminin cinsiyeti: 

Kız ismi olarak kullanılmaktadır.

Esra isminin rengi:

Rengi Pembedir.

Esra ismindeki harf sayısı:

İçerisinde toplam 4 harf bulunmaktadır.

Esra İsminin anlamı nedir? TDK Esra anlamı:

Esra ismi Türk Dili Kurumu (TDK) sözlüğünde “en çabuk, pek çabuk” olarak geçmekte ve anlamlandırılmaktadır. Genel itibari ile benimsenen anlamı ise; çabuk, hızlı, yol gösterici, karanlıkta yol gösteren kimse olmaktadır. Öyle ki karanlıkta yol gösteren kimse manasını; İsra suresinde isminin geçmesiyle değerlendirilmektedir.

Esra ismi Daha hızlı, daha çabuk, en çabuk. Karanlıkta yol gösteren, anlamlarını taşır.

Esra İsmi Kuranda geçiyor mu?

Esra ismi Kur’an’da geçmekte olup 1-  Esir, tutsak, esirler. 2- En hızlı, çabucak olarak tanımlanmaktadır.  Kuran-ı-Kerim’in 17. suresi olan Isra suresi telaffuzu sebebi ile Türkçe’ye ‘Esra’ olarak geçmiştir. Bu surede Hz. Peygamberimiz’in miraç gecesi anlatılmaktadır. Esra gecesi miraç gecesin’in ilk kademesi yani Hz. Muhammed’in Mekke’den Mescid-i Aksa’ya gitmesidir.

Ayrıca Enfal Suresi 67. Ayet , Enfal Suresi 70. Ayet , Enam Suresi 62. Ayet Yunus Suresi 21. Ayet lerde esra ismi geçmektedir.

bebek-esra-isim-anlami.png

Esra isminin Harf Analizi Nedir ?

Esra ismi 4 harften oluşmaktadır ve harf analizi sonuçları

E : İletişim, duygusal karışık.

S : Güçlü/üretken, hayalci, sevilen.

R : Akıllı, lider, sert.

A : Öncü, lider, mantıklı.

Esra isminin Numerolojisi Kaçtır?

Esra ismi 4 harften oluşmakta olup numeroloji sonucu aşağıda gösterilmiştir.

E : 6 

S : 22 

R : 21 

A : 1 

= 50 Esra İsminin Numeroloji Toplamı 50’dir.

İsim neden önemli?

Ebeveynlerin dünyaya getireceklerin bebekleri için isim seçme konusu oldukça tartışmalı sancılı geçen bir süreç olarak karşımıza çıkıyor.  Bazı anne babalar yavrularına atalarının ismini koymayı tercih ederken, kimileri de daha modern trend olan isim üzerinde anlaşıyor.

Bu bağlamda Prof. Dr. Nevzat Tarhanisim belirlemede uyarlarda bulunuyor.

Saldırganlık çağrışımları yapan isimleri tercih etmemek gerek

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kişi adlarını inceleyen bilim dalına "antroponomi" adı verildiğini, bu bilim dalının isimlerin geldiği dil köklerine göre analiz ettiğini söyledi.

Tarihte "Cengiz Hülagu" gibi acımasız kişiler bulunduğunu, bu gibi şahısların isimlerini çocuğa vermenin sadece onu etiketlemek anlamı taşıyacağını belirten Tarhan, sözlerine şöyle devam etti:

"Çocuğu etiketlemeden dünyada her alanda kabul görmesini esas almamız lazım. Çocuk ileride önemli yerlere gittiği zaman isminin onun önünde engel olmaması gerekiyor. Ama 'Dini ve milli değerlerimizi de temsil ediyor mu?' diye sormak gerekiyor. Bu soruları kendimize sorarak isim koyarsak, çocuk değerlerinden kopmaz. Ama çocuk değerlerinden kopsa da sorun değil demek de anne babanın seçimidir. Ama bu seçimin çocuğun hayattaki rolüne etki edeceğini de düşünmesi lazım. Güzel ve iyi çağrışımlar yapan isimleri koymak, acımasız, saldırganlık çağrışımları yapan, kültürel değerlere uygun olmayan isimleri koymamaya da özen göstermek gerekir. Bu, çocuğun ruh sağlığı açısından önemli. Çocuğa uygun isim koymalı, isim ona özel olmalı, onu hatırlatmalı ama onun hakkında her şeyi de göstermemeli. Yani isim çocuğu iyi temsil etmeli ama hakkındaki her şeyi de göstermemeli. Radikal, marjinal isimler çok da tercih edilmemeli."

İsim Seçerken üç kategoriyi göz önüne alınmalı

Bir çocuğun kendi kimliğini koruyarak modernleşmesi isteniyorsa, ona göre isim koymak gerektiğini anlatan Tarhan, "Ama kendi kimliğini terk ederek çocuğun modernleşmesini istiyorsak ona göre isim koyabiliriz. Çocuk modernleşmesin, gelenekçi kalsın diyorsak yine ona göre isim koyacağız. Anne baba açısından bu durum böyle değerlendirilir. Aileler isim koyarken bu üç kategoriyi de göz önüne almalı." önerisinde bulundu.

Tarhan, isimlerin anlamlarının çocuğun kişiliğinin gelişmesinde önemli olduğunu vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

"Anadolu'da 'ismiyle müsemma' diye bir kavram vardır. Anne ve babanın, kendi değerlerimize uygun olan ve bizi temsil özelliği olan isimler koymaları gerekir. Biz aslında bu konuda kendi ara çözümümüzü üretmişiz. İki isim koymak yaygın bizde. İki isim koyarak çocuğa da seçme özgürlüğü veriyoruz aslında. Çocuğa, hangi ismi kullanacağı ile ilgili özgür alan bırakmış oluyoruz. Bir de nüfusta başka, ailede başka isim koyma da çok oluyor. Bu kişiler kişilik çatışması yaşayabiliyor. Bunun için çocuğun, koyulan iki ismi de onurla taşıyabilmesi önemli. Ama çocuklara da özgür alan bırakmak da düşünülebilecek bir çözüm yine de."

"Güzel anlamı olan isimler seçilmeli"

Akrofonoloji uzmanı Kemal Haluk Cebe de bebeğe isim koyarken güzel anlamları olan, güzel mesaj veren, harflere göre bakıldığında çok iyi titreşimleri olan isimlerin seçilmesi gerektiğini belirtti.

Cebe, çünkü isimlerin bir çoğunda o mesajın insanların üzerinde değişik bir frekansa sebebiyet verdiğini, anlam ve manası da farklı olduğunda da farklı bir frekansın ortaya çıktığını aktardı.

İsim üzerindeki çalışmayı 149 kritere göre 12 kişilik bir ekiple 10 günde aile soyağacına göre yaptığını anlatan Cebe, "Bu çalışmayı yaptıramayan insanlara tavsiyem, isim ve soyadı arasındaki harf dengesine dikkat etmeleri. Örneğin A, B, C, D harfleri yüksek frekansı temsil eder. Anne-babalar negatif harflere dikkat etsinler. Negatif ve pozitif arasında bir denge oluştursunlar. E, Ü, İ harfleri negatiftir. Söyleyiş tarzındaki titreşime de bakarız." dedi.

İsmin anlamının, insanın kişiliğinin gelişmesinde büyük önemi olduğuna işaret eden Cebe, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kötü anlam taşıyan bir isimse, çocuğu inanılmaz derecede enerji olarak aşağı çeker. Bilinçaltındaki bazı şeyleri tetikleyerek, çocuğu farklı bir noktaya doğru taşıyor. Peygamber Efendimiz de şöyle söylemiş; 'Çocuklarınıza iyi anlam ifade eden isimler söyleyin.' Örneğin Peygamber Efendimizin de yasakladığı, Arapçada acı anlamına gelen 'Mürre' ismini kaymayın. 'Savaş' ismini koymayın. Bütün bunların yanı sıra çocuklarınıza yumuşak ve onları duygu yönünden yüksek tutacak isimler koyun. İsimlerin anlamlarının frekansı insanı etkiler. Frekansı yüksek olan isimler, kişiyi yüksek bir seviyeye taşır. Bu da kişinin başarısını arttırır, psikolojik olarak sıkıntılarını da ortadan kaldırır."

Cebe, son yıllarda isimlerin sonuna "Can" isminin de eklenmesine ilişkin, "O Can eki, pozitif bir isimdir. Hem etrafına hayat verir hem de kişinin hareketlerini dengeleştirir." diye konuştu.

İsim değiştirmekten insanların imtina ettiğini aktaran Cebe, "Peygamber Efendimiz, 18 isim kullanmış. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'de yazan Peygamber Efendimizin 400 ismi var. Mesela savaşa giderken Mahmut, ticaret hayatında Ahmet ismini kullanmış. Çoğunlukla 18 ismi kullanmış." bilgisini verdi.

Cebe, insanların Kur'an-ı Kerim'de geçen isimleri kullanmaya çalıştığını ancak bu isimlerin hepsinin ağırlığı olduğu için tercih ederken çok dikkatli olmak gerektiğini sözlerine ekledi.

Etiketler :
26
2
10
1
3
3
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡