Etli Türlü nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Etli Türlü tarifi..
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Etli Türlü yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Etli Türlü nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte tarifi
Yayınlanma:
Güncelleme:
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Etli Türlü yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Etli Türlü nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte tarifi
ETLİ TÜRLÜ NASIL YAPILIR?
Etli Türlü Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 3 patates
- 3 patlıcan
- Yarım kilo fasulye
- 2 diş sarımsak
- 2 büyük domates
- 1 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tuz
- Sıcak su
Etli Türlü Yemeği Tarifi Yapılışı
- Etleri yıkadıktan sonra yıkama suyuyla birlikte pişiririz. Etler sulanacağından 10 dakika falan böyle pişer.
- Yağına kaldığında tereyağını da katarak biraz kavururuz.
- Sonra ince doğradığımız soğanı, küp küp doğradığımız domatesleri de katarak 5 dakika daha kavururuz.
- Salçayı ve sarımsakları da ilave eder bir iki çeviririz.
- Diğer tarafta patlıcanları şeritler halinde soyarız.
- İnce ise yuvarlak yuvarlak, büyük ise 2’ye veya 4’e bölerek keseriz.
- Patatesleri soyduktan sonra çok küçük olmayacak şekilde keseriz.
- Fasulyeleri de istediğimiz şekilde kırarız. Ben zeytinyağlı yaptığımız şekilde kestim.
- Bu malzemeleri hazırlayıp suyun içinde bekletirseniz etler piştiğinde hazır olmuş olur.
- Sonra ocaktaki karışımımıza önce fasulyeleri katarız.
- Fasulyeler kendi buharında 10 dakika piştikten sonra patatesleri katıp tuzunu da attıktan sonra sıcak suyla pişmeye bırakırız.
- En son olarak da patlıcanları ilave eder, patlıcanlar pişince altını kapatırız.
- Sulu seviyorsanız suyunu çekince biraz daha su ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun
Yemek Tarifleri