Ev Mantısı tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Ev Mantısı Nasıl Yapılır?

Ev Mantısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Ev Mantısı Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Ev Mantısı tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Ev Mantısı Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Ev Mantısı nasıl hazırlanır, Ev Mantısı yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Ev Mantısı için Malzemeler:


Hamuru için: 1  adet yumurta su aldığı kadar un tuz İçi için: yarım kilo, iki kere çekilmiş kıyma 1  adet büyük boy soğan arzuya göre maydanoz tuz karabiber kimyon nane Üzeri için: sarımsaklı yoğurt pul biber tereyağı nane


Ev Mantısı Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Öncelikle hamuru yapmaya başlıyoruz.Bunun için unu(ne kadar un koyarsanız o kadar çok mantı çıkar)2 kere elekten geçiriyoruz.Genişçe bir kaba alıp ortasını çukur, kenarlarını tepe haline getiriyoruz.Yumurtayı bu çukura kırıyoruz.Tuzu da (ne kadar tuzlu isterseniz) tepe kısımlarına gezdiriyoruz.Unutmayın ıslaklarla ıslaklar, kurularla kurular karışacak.Buna göre önce unun çukurundaki yumurtayı elimizle karıştırıyoruz.Ardından çukura yavaş yavaş su döküp yumurtayla karıştırıyoruz.Sıra geldi kurulara.Çukurdaki yumurtalı suyla yavaşça tepenin kenarlarındaki unları karıştırmaya başlıyoruz.Unları karıştırdıkça hamur kıvamını alıyor.Bu şekilde çukurdan dışa doğru bütün unları hamur haline getiriyoruz.Hamur kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak ve ele yapışmayacak. Sıra içi hazırlamaya geldi.kıymayı ayrı bir kaba alıyoruz.Baharatları, robottan geçirilmiş maydanoz ve soğanları da alıyoruz kaba. Ve karıştırıp harcını oluşturuyoruz. Şimdi bir tahtanın yada mermer tezgahın üzerini unluyoruz ve hamurdan avuç içinden biraz küçük bezeler çıkarıp, bezeleri teker teker açıyoruz.Açtığımız bezeleri küçük kareler şeklinde kesip ortalarına bu harçtan parmağımızın ucuyla koyuyoruz.Klasik mantı şeklinde (uçlarından tutup ortada birleştiriyoruz.) kapatıyoruz. Mantıları haşlayıp bir kaba alıyoruz.Fakat mantıların yapışmaması için az sayıda mantıyı zeytinyağlı ve kaynamış suya atıp pişirmelisiniz.Sarımsaklı yoğurdu üzerine gezdiriyoruz.Tereyağını bir tavada eritip rengi geçince ocaktan alıyoruz ve üzerine pul biberi atıp karıştırıyoruz.Onu da sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdiriyoruz ve nane de serpiyoruz.


Ev Mantısı 2. tarifi


Ev Mantısı için Malzemeler:


Malzemeler; 5 su bardağı un 3 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 2  bardak ılık su İçi için 400   gr kıyma küçük bir soğan Hafif karabiber ve kimyon


Ev Mantısı Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Un havuz gibi açılarak yumurtalar kırılır ve tuzda ilave edilerek ılık su ile çok yumuşak olmayan bir hamur yapılır. Bu ölçüleri versekte unun su çekme kapasitesine göre su miktarı ile hafif oynanabilir. Bu hamur 6 ya bölünür ve 2 toptan ortalama bir tepsi çıkıyor. Hamur üzerine nemli bez koyularak açılmaya başlanır. Hamur açılarak kareler şeklinde kesilir içine hazırlanan kıymalar konarak karşılıklı köşeler birleştirilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilerek 200 derecede 20 dakika kadar pişer. Fırından çıkan mantılar kaynayan suda haşlanarak sarımsaklı yoğurt ve tereyağda yakılmış nane ve kırmızı biberle servis yapılır . Afiyet olsun..

 

hamur-isi---bolge-gundem.jpg

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

tarifi-12.jpgtarifi-6.jpg

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡