Ezme Patates Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Ezme Patates Çorbası Nasıl Yapılır?
Ezme Patates Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Ezme Patates Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Ezme Patates Çorbası nasıl hazırlanır, Ezme Patates Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Ezme Patates Çorbası
Ezme Patates Çorbası için Malzemeler:
1 kg sığır kemiği 12 su bardağı su 4 kahve fincanı un 1 baş soğan 1 adet havuç 1 adet orta boy kereviz 1/2 kg patates yarım ekmek, bayat 7.5 çorba kaşığı tereyağ 50 gr kaşar peyniri 3 adet defne yaprağı tuz, biber
Ezme Patates Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra büyük parçalara doğrayın. Kemiği yıkayıp sebzelerle beraber bir tencereye koyun. Üzerine 12 su bardağı su, tuz, biber ve defne yaprağı ilave edin. Kaynamaya başladığında bir kaşıkla köpüğü alın. Orta hararetli ateşte iki saat kadar kaynatın. Tencereden sebzeleri ve kemikleri çıkarın. Patatesleri ve et suyunu ince delikli bir süzgeçten geçirin. 5 çorba kaşığı yağ ile unu 1-2 dakika kavurun . Süzülen çorbayı karıştırarak 10 dakika kaynatın. Çorba kasesine koyun, 50 gr tereyağı eritip fındık iriliğinde kesilmiş ekmeğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile beraber serpin. Fırında ekmekleri kızartıp, çorba ile beraber servis yapın.