Fahrettin Altun, Gani Müjde'nin twitter paylaşımını tiye aldı
Fahrettin Altun ve Gani Müjde'nin twitter paylaşımları bugünün gündemine oturdu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Geni Müjde'nin twitter paylaşımına yaptığı yorumla, seçim dezenformasyonlarını tiye aldı...
Fahrettin Altun ve Gani Müjde'nin twitter paylaşımları bugünün gündemine oturdu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Geni Müjde'nin twitter paylaşımına yaptığı yorumla, seçim dezenformasyonlarını tiye aldı...
FAHRETTİN ALTUN, GANİ MÜJDE'NİN TWEET'İNİ TİYE ALDI
Seçim öncesi öncesi algı operasyonu yapamaya çalışan gani Müjde sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "İdo 21 Hazirandan başlayarak onlarca seferi iptal etmiş. Avşa, Bandırma,Bursa,Marmara Adası filan... Sebep Tarife değişikliği... Zamanlama manidar" dedi.
Müjde'ye cevap Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi. Müjde'nin mesajını tiye alan Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sadece bu değil Gani Bey! Yüzerek de kimse geçemesin diye denize elektrik vereceklermiş. Hasbelkader sandığa ulaşan olursa diye uçan mühür mürekkebi bile yapmışlar. En son teknoloji diyorlar " ifadelerini kullandı.
FAHRETTİN ALTUN KİMDİR? NERELİDİR?
Parlak bir kariyere sahip, genç yaşına rağmen bir sosyoloji profesörü olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Fahrettin Altun'un hayat hikayesidir.
Profesör Fahrettin Altun. 42 yaşında olmasına rağmen birçok önemli titri üzerinde taşıyan bir başarı abidesi. Gerçekten de onu böyle tanımlamak hiç de fazla bir anlatım değil.
Sürekli çalışan ve üreten, hep bir bakış açısı daha geliştirmeyi bilen Altun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişle birlikte Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından oluşturulan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı biriminin başkanı oldu. Bu görev, kuşkusuz tüm çalışmalarının getirilerindendi. Görevi ve tüm çalışmaları için kendisini tebrik ederek, iletişim dünyamızın bu genç ve başarılı ismi Prof. Dr. Fahrettin Altun'un yaşamına ve çalışmalarına da şöyle bir göz atalım o halde…
Fahrettin Altun kimdir
Çocukluğu ve eğitim hayatı
Fahrettin, 11 Eylül 1976’da, Stuttgart / Almanya’da doğdu. İleride yaşından büyük başarılara imza atacağından habersiz ailesi ve alacağı eğitim konusunda oldukça şanslıydı.
Üniversitede eğitimini Sosyoloji alanında seçti Fahrettin. İnsan üzerine her şeyi öğrenmek konusundaki telaşı, ona bu eğitimin devamını ve başarısını getirecekti. 1998’de, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Mimar Sinan Üniversitesi’nde yine Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisansını bitirdi.
Daha sonra medya alanına yöneldi. Sosyoloji alanında biriktirdiği tüm bilgisini medya alanıyla birleştirdi. 2006’da doktorasını, İstanbul Üniversitesi’nde, “McLuhan ve Baudrillar’ın Medya Kuramlarının Karşılaştırmalı Çözümlemesi” başlıklı teziyle tamamladı.
Nihayetinde ise Prof. Dr. Fahrettin Altun olarak anılacaktı.
İş hayatı
Üniversite yaşamı uzun vadede devam ederken, Fahrettin, yüksek lisans ve doktora eğitimleri için detaylı araştırmalar yaparak başladı aslında iş hayatına. Bir yandan öğrenciydi belki; ama yavaş yavaş iş hayatına da ısınıyordu. 2002-2003 arasında, Utah Üniversitesi Siyaset Bilimleri Bölümü’nde, misafir araştırmacı olarak bulundu.
Daha sonra İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kurucu akademik kurulunda yer aldı ve İletişim Fakültesi’nin kurucu koordinatörlüğünü yaptı. 2008-2014 yılları arasında İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Bölüm Başkanlığı’nı sürdürdü. Bu görevin ardından 2015-2017 yılları arasında, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’ne öğretim üyesi olarak katıldı.
Medya kolundaki işleri
Biz onu elbette medyadaki işlerinden tanıdık. Özellikle TRT 2 ve TRT Haber’de yayınlanan “Ayrıntı” adlı televizyon programı hazırlayıp sunmasıyla dikkatleri üzerine çeken Altun, ayrıca Yöneliş ve Küre Yayınevlerinde editörlük, Anlayış Dergisi’nde de Yayın Yönetmenliği yaptı.
Halihazırda Sabah ve Daily Sabah gazetelerinde de köşe yazarlığı yapan Altun, bir yandan da aylık çıkan Kriter Dergisi’nin genel Yayın Yönetmenliği’ni sürdürmekte. Bu işler devam ededursun Altun, ayrıca TRT 1’de “Enine Boyuna” ve TRT Haber!de de “Dışa Bakış” adlı televizyon programlarına yorumcu olarak katkı sağlamakta.
Hayat, her zaman öğrenmeye ve öğretmeye açık. Hal böyle olunca sürekli gelişen dünyada yeni şeylere ulaşmak için araştırmalar da devam etmek zorunda. Altun da, tüm bu işlerinin yanı sıra siyasal iletişim, medya ve iletişim sosyolojisi, siyaset sosyolojisi ve kültürel çalışmalar alanlarında araştırmalarını sürdürmekte.
GANİ MÜJDE KİMDİR? NERELİDİR?
1959 yılında İstanbul'da, Kosovalı göçmen bir ailenin dördüncü ve son çocuğu olarak dünyaya gelen Gani Müjde, Güngören İzzet Ünver Lisesi'ni bitirmesinin ardından üniversite eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Sinema - Televizyon Bölümü'nde tamamladı.
Lise yıllarında karikatüre olan ilgisi nedeni ile Gırgır dergisine gidip gelirken zamanla dergide çalışmaya başlayan Gani Müjde, Sekiz yıla yakın bir süre Gırgır ve Fırt dergilerinde çalıştı. Laklak adlı dergide bir süre editörlük yaptı. Sonra bir grup arkadaşı ile birlikte ayrılıp Limon dergisini kurdu. Bu dergide "Peynir Gemisi" başlığı altında sürekli yazılar yazmaya başladı. Tükenmezkalem adlı bir yazım ve prodüksiyon şirketi kurdu. Sanatçı Belma Canciğer ile evli olan Müjde'nin, Ece Su ve Arda adında iki çocuğu vardır.
Kariyeri boyunca çok sayıda projeye farklı kademelerde katkı sağlayan Gani Müjde, 1988 yılında Şener Şen ve Uğur Yücel'in başrollerinde yer aldığı "Arabesk" filminin senaryosunu kaleme alan isim olarak dikkat çekti. 1999 yılında Mehmet Ali Erbil, Demet Şener, Cem Davran, Hande Ataizi ve Sümer Tilmaç gibi usta isimlerin rol aldığı "Kahpe Bizans" adlı filmin senaryosunu yazdı ve yönetti. Ünlü isim 2007 yılında Ata Demirer ve Vildan Atasever'in başrollerde yer aldığı "Osmanlı Cumhuriyeti" filminde de yine hem senarist hem de yönetmen olarak görev aldı.