Fasulye Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Fasulye Çorbası Nasıl Yapılır?
Fasulye Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Fasulye Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Fasulye Çorbası nasıl hazırlanır, Fasulye Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Fasulye Çorbası
Fasulye Çorbası için Malzemeler:
1 soğan 4 çorba kaşığı margarin (veya tereyağı) 4 bardak su 1 domates, rendelenmiş 150 gr taze fasulye (1 bardak) 5 çorba kaşığı un 1,5 bardak yoğurt 1 yumurta tuz 6 kişilik
Fasulye Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Soğanı ince ince kıyıp yağla birlikte, kısık ateşte 3-4 dakika öldürdükten sonra su ve tuzu ilave edip kaynatın. Domatesi kaynayan karışıma ekleyin. Fasulyeyi 1 cm kalınlığında doğrayıp tencereye katın ve 20 dakika pişirin. Unu başka bir kapta yoğurtla birlikte ezip içine yumurta kırın. Sıcak çorbadan birkaç kaşık koyarak karıştırın ve ılıtın. Yoğutlu karışımı tencereye azar azar dökerken, çorbayı sürekli karıştırın. Tüm yoğurdu azar azar çorbaya ekleyip karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirin. Arzunuza göre dereotu serperek de servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN!
Fasulye Çorbası 2.tarif
Fasulye Çorbası için Malzemeler:
300gr kuru fasulye 1adet soğan 1adet havuç 1sap kereviz 3adet yumurta 2fincan süt 1tutam maydanoz tuz
Fasulye Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Fasulyeyi akşamdan ıslatın ertesi gün bol suda haşlayıp süzün. Tekrar bol sıcak su katıp kaynatın; bu arada sebzeleri temizleyip doğrayın. Kaynayan suya bunları da ekleyin; hepsi pişsin. Ayrı bir kap içinde yumurta sarıları ile sütü çırpın, pişen çorbaya gezdirin. Kıyılmış maydanoz serpin ve 1taşım daha kaynatarak ocaktan alın.
Fasulye Çorbası 3.tarif
Fasulye Çorbası için Malzemeler:
2 bardak Kuru Fasulye 1,5 lt Et Suyu 600 gr Kemiksiz Kuzu Eti 2 adet Soğan 4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 adet Limon Tuz, Karabiber
Fasulye Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin ertesi gün 10dk kadar haşlayın üzerinde biriken köpüğü ayırırsınız. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Limonu sıcak su ile iyice yıkayın, mikrobu ölsün. Ardından kabuklarını rendeleyin. Suyunu sıkın. Et suyunu da hazır edin. Bir tencerede (2kaşık)sıvıyağı kızdırıp soğanları kavurun. Fasulyenin suyunu süzüp tencereye aktarın; et suyunun ve rendelenmiş limon kabuğunun yarısını da ilave edin. Kapağını kaparak 45 dakika kadar pişirin. Bu arada etin sinirlerini temizleyip kuş başı halinde doğrayın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp üzerine limon kabuğunun yarısını serpin. Kalan yağı büyük bir tavada kızdırın; eti tavaya alıp hafifçe kavurun. Eti tavadan çıkarıp tavaya bir miktar et suyu ekleyip kaynatın. Tavada pişirdiğiniz karışımı fasulyenin olduğu tencereye ilave edip 45 dakika daha pişirin. Ardından eti ekleyip 60 dakika pişirin. Dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. Dereotunu çorbanın üzerine serpip servis yapın.
Fasulye Çorbası 4.tarif
Fasulye Çorbası için Malzemeler:
250 gr kuru fasulye 1 orta boy soğan 1 dis sarmısak 1 buke garni (maydanoz kökü, defne yaprağı, kekik sapı vb bagli olarak) 4 sap kereviz 2 ince sap pırasa 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ 4 orta boy domates tuz
Fasulye Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Fasulyeleri ayıklayıp 4-5 saat soğuk suyla ıslatın.Suyunu suzup 2 buçuk litre sıcak suyla ateşe koyun.1 adet soğan, sarmısak ve buke garniyi katın. Kereviz ve pırasayı küçük parçalar halinde doğrayıp 1 kaşık yağla kısık ateş üzerinde pişmeye bırakın.Domatesin kabuklarini ve çekirdeklerini çikartıp doğradıktan sonra karışıma ekleyin. Fasulye yumuşayınca içinden soğan ve buke garniyi çıkartıp domatesli karışıma katın.Sonra da püre makinasından geçirin, tekrar ateşe koyup yeterince tuz katın. Servisten once yumurta sarısını 2-3 kaşik çorbayla alıştırarak sulandırın ve kalan 1 kaşık yagla birlikte çorbaya katın. Yagda kızdırılmış ekmeklerle servis yapın.