fesleğenli patates püresi nasıl yapılır? Fesleğenli patates püresi tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün '' fesleğenli patates püresi '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı fesleğenli patates püresi ise merak konusu oldu. fesleğenli patates püresi nasıl yapılır? Malzemeleri neler? fesleğenli patates püresi İşte tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün '' fesleğenli patates püresi'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı fesleğenli patates püresi ise merak konusu oldu. fesleğenli patates püresi nasıl yapılır? Malzemeleri neler? fesleğenli patates püresi...
Malzemeler:
- 1 kg patates
- 1 litre süt
- Yarım demet taze fesleğen
- 4 - 5 diş sarımsak
- 50 gr tereyağı
- Tuz
- Yarım limon
Yapılışı:
- Patatesleri tencerenin içine dizin.
- Üzerine sütü ekleyin.
- Süt ve patatesi yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Süt ve patates pişmeye devam ederken fesleğen sosunun hazırlıklarına başlayabilirsiniz.
- Robotun içine taze fesleğen, renginin yeşil kalmasını sağlamak için biraz limon suyu, rendelenmiş sarımsak ekleyin, püre haline gelene kadar robotu çalıştırın.
- Pişen patatesleri süzerek başka bir tavaya alın.
- Tuz ekleyin ve ocağın altını açarak çatal yardımıyla patatesi ezin.
- Ezmiş olduğumuz patatese küçük küpler halindeki tereyağını ekleyin.
- Yağı patatese yedirmek amacıyla karıştırın.
- Hazırlanan fesleğen sosunu patatese ekleyin.
- İyice karıştırarak fesleğen sosunun patatesle bütünleşmesini sağlayın.
- Ocaktan aldığınız fesleğenli patates püresini servis tabağına alın.
- Pürenizi et, balık ve tavukla birlikte servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.