Fırında Levrek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Fırında Levrek Nasıl Yapılır?
Fırında Levrek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Levrek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Fırında Levrek nasıl hazırlanır, Fırında Levrek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Fırında Levrek için Malzemeler:
1 kg levrek 2 adet soğan 3 adet havuç 1 adet kereviz 2 adet patates 3 adet domates 1/2 bardak zeytinyağı 1 adet limon maydanoz tuz karabiber
Fırında Levrek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Sebzelerin hepsini doğrayın, bir tencere içinde yağda kavurun sebzeler ölsün. Balıkları yıkayarak tuz ve biber serpin fırın tepsisine dizin. Üzerine sebze harcını, kıyılmış maydanozu ve yuvarlak dilimlenmiş limonu yerleştirin. (soğanı da halka şeklinde doğramış olun) yarım bardak kadar da su gezdirerek fırında pişirin.
Fırında Levrek 2. tarif
Fırında Levrek için Malzemeler:
Kişi başına levrek, 1 adet domates rendesi, 3-4 adet defne yaprağı, 1 bardak beyaz şarap, süt, tereyağı, tuz ve karabiber
Fırında Levrek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Levrekleri sütle ıslatıp payrex bir kaba diziniz. Üzerlerine tere yağ, domates rendesi sürünüz. Karabiber, tuz serpiniz ve defneyapraklarını dizip 1 bardak beyaz şarap döktükten sonra fırında pişiriniz.