Fıstık ezmeli ve pirinçli kura tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Fıstık ezmeli ve pirinçli kura nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Fıstık ezmeli ve pirinçli kura Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Fıstık ezmeli ve pirinçli kura nasıl hazırlanır, Fıstık ezmeli ve pirinçli kura yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Fıstık ezmeli ve pirinçli kura için Malzemeler:
1 kahve fincanı esmer şeker 1 kahve fincanı şeker 1 kahve fincanı margarin 1 kahve fincanı fıstık ezmesi 2 yumurta akı 1-1/2 su bardağı un 1 çay bardağı yulaf 1 kahve fincanı Amerikan Pirinç kepeği 3/4 çay kaşığı kabartma tozu 1/4 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı küçük yuvarlak çikolata
Fıstık ezmeli ve pirinçli kura Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Fırını önceden 220 derece ısıtın. Esmer şeker, şeker, margarin, fıstık ezmesi ve yumurta akını geniş bir kaseye koyup mikser ile karıştırın. Başka bir kaseye un, yulaf, pirinç kepeği, kabartma tozu ve tuz ilave edip bunu şeker karışımına ekleyin. Çikolata parçalarını ilave edip kanştırın. Bu karışımdan 1 çay kaşığı dolusu parçalar alıp 5er cm ara ile fırın tepsisine dizin. 220 derece ısıtılmış fırında kurabiyeler üzerleri kızarana dek yaklaşık 8-12 dakika pişirin. Pişince fırın tepsisinden bekletmeden çıkarın ve soğumaya bırakın. Yaklaşık 30 adet kurabiye elde edilir. 4 Kişilik Her servis 88 kalori, 2 gr. Protein, 5 gr. Yağ, 11 gr. Karbonhidrat, 1 gr. Lif, 1 mili gram kolesterol, ve 82 mili gram sodyum içerir.