Fıstıklı Revani nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Fıstıklı Revani tarifi

Fıstıklı Revani yemeğinin malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü tatlısı belli oldu. Fıstıklı Revani nasıl yapılır? İşte tarifi..

Fıstıklı Revani nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Fıstıklı Revani tarifi

Gelinim Mutfakta'da gelinler Fıstıklı Revani yapacak. Gelinlerin yapacağı Fıstıklı Revani ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 1 Mayıs Cuma Fıstıklı Revani yemeği tarifi... 

Fıstıklı Revani Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • ½ su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • ¾ su bardağı toz fıstık

 
Şerbeti için Malzemeler

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 – 3 damla limon suyu

Şerbeti için;

Su ve şekeri karıştırarak kaynatın, kıvama gelmeye yakın limon suyunu ekleyin ve kenara alın, ılıtın.

REVANİ NASIL YAPILIR?

Bir kasede şeker ve yumurtaları rengi açılana kadar çırpın. Ardından sırasıyla yoğurt ve sıvı yağ ekleyip tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edin. Tüm kuru malzemeleri ekleyip dıştan içe doğru spatula yardımıyla karıştırın.

Fırın kabını yağlayın, hamuru kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25- 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Revani piştikten sonra fırından alın ve şerbetini verin. Tatlı oda sıcaklığına gelince üzerini fıstıkla süsleyip servis edin.

tarifi-8.jpgtarifi-10.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡