Fıstıklı tavuk nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta fıstıklı tavuk
Fıstıklı tavuk malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Fıstıklı tavuk nasıl yapılır? İşte tarifi..
Yayınlanma:
Güncelleme:
Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Fıstıklı tavuk yapacak. Gelinlerin yapacağı Fıstıklı tavuk ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 22 Nisan Çarşamba Fıstıklı tavuk tarifi.
FISTIKLI TAVUK MALZEMELERİ
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 adet tavuk bonfile
- 1’er adet havuç ve sivri biber
- 1 çay kaşığı tozşeker
- 2 çorba kaşığı soya sosu
- 2 dal taze soğan
- 2 çorba kaşığı yerfıstığı
- Yarım çorba kaşığı patates nişastası
FISTIKLI TAVUK NASIL YAPILIR?
Zeytinyağını tavaya koyun. Tavuğu küp doğrayın. İyice kızdırdığınız tavaya alın ve karıştırarak renklerinin pembeden beyaza dönmesini sağlayın. Havuç ve biberi küçük doğrayıp tavuğun üzerine ekleyin ve
karıştırmaya devam edin. Üzerine şeker, soya sosu ve 2 çorba kaşığı suyu ekleyip, tavanın ağzını kapatın. 2 dakika pişirin. Bu arada taze soğanları doğrayıp, ekleyin. Ardından nişastayı yarım su bardağı su ile
iyice karıştırıp, tavaya dökün. Daha sonra fıstığı katıp, karıştırın ve 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yemek Tarifleri