Fiziksel Aktivite Merkezi'ne Pendik Belediyesi'nden tam destek
İstanbul Kalkınma Ajansı Desteği 2017 yılında sona eren Bütünleşik Fiziksel Aktivite Merkezi, faaliyetlerini Gedik Üniversitesi ve Pendik Belediyesinin desteğiyle sürdürüyor. Projenin koordinatörü Prof. Dr. Dilara Sözer: “Hiçbir belediye Pendik Belediyesinin verdiği desteği sağlayamadı.” dedi.
İstanbul Kalkınma Ajansı Desteği 2017 yılında sona eren Bütünleşik Fiziksel Aktivite Merkezi, faaliyetlerini Gedik Üniversitesi ve Pendik Belediyesinin desteğiyle sürdürüyor. Projenin koordinatörü Prof. Dr. Dilara Sözer: “Fiziksel Aktivite Merkezi proje boyutundan çıkarak bir kurum haline geldi. Projeye ilgi duyan başka belediyeler ve kurumlar oldu; ama hiçbiri Pendik Belediyesinin verdiği desteği sağlayamadı.” dedi.
Bütünleşik Fiziksel Aktivite Merkezi Proje Koordinatörü Prof. Dr. Dilara Sözer, Dolayoba Spor Kompleksi’nde özel gereksinimli bireylere yönelik faaliyet gösteren Bütünleşik Fiziksel Aktivite Merkezinin Türkiye’de eşi olmayan örnek bir model haline geldiğini söyledi. 2013 yılında Aktifim Toplumun İçindeyim Projesi adıyla hayata geçen Bütünleşik Fiziksel Aktivite Merkezine geçen yıl kalkınma ajansı desteğinin kesildiğini belirten Prof. Dr. Sözer, Gedik Üniversitesi ve Pendik Belediyesinin desteğiyle merkezin bugünkü halini aldığını ifade etti. Sözer: “Geçen yıl süresi dolan projemize ilgi duyan başka belediyeler ve kurumlar oldu; ama hiçbiri Pendik Belediyesinin verdiği altyapı desteğini sağlayamadı. Belediye Başkanımız Dr. Kenan Şahin ve Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hülya Gedik’in desteğiyle Fiziksel Aktivite Merkezi proje boyutundan çıkarak bir kurum haline geldi. Dolayoba Spor Kompleksi’nde hizmet veren merkez hem belediyeye hem de üniversitemize ait bir birim haline geldi.” dedi.
Aileler dertleşip kaynaşma imkanı buluyor
Bütünleşik Fiziksel Aktivite Merkezi özel gereksinimli bireyler kadar aileleri için de ayrı bir öneme sahip. Çocuklar merkezde eğitim görüp oynarken aileler de birbirleriyle dertleşip kaynaşma imkanı buluyor. Proje Koordinatörü Prof. Dr. Dilara Sözer: “Buraya gelen ailelerin sorunları çok çeşitli. Genelde çarşıda, pazarda, okulda çocuklarından dolayı ayrımcılıkla karşılaşıyorlar. Tabi bizim merkezde böyle bir şeyle karşılaşmıyorlar. Bütünleşik Fiziksel Aktivite Merkezi’nde güleryüzlü personelin olduğu, kendilerine ait destekleyici bir ortam var. Bu açıdan bakıldığında bu proje aynı zamanda aileler için de bir rehabilitasyon amacı taşıyor.” dedi.
200 özel gereksinimli çocuk 5 yıldır eğitim görüyor
Dolayoba Spor Kompleksi’ndeki Bütünleşik Fiziksel Aktivite Merkezi’nde 200 özel gereksinimli bireylere 5 yıldır kesintisiz hizmet veriliyor. Bu bireyler, her yıl farklı okullardan 300 çocukla buluşarak birlikte faaliyetlerini sürdürüyor. Merkezde Gedik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencileri görev yapıyor. Özel gereksinimli bireylere başta spor olmak üzere farklı alanlarda eğitim veriliyor.