Frambuazlı Çıkolatalı Yumuşak Muffinler tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Frambuazlı Çıkolatalı Yumuşak Muffinler nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Çıkolatalı Yumuşak Muffinler Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Frambuazlı Çıkolatalı Yumuşak Muffinler nasıl hazırlanır, Frambuazlı Çıkolatalı Yumuşak Muffinler yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
FRAMBUAZLI & ÇİKOLATALI YUMUŞAK MUFFİNLER için Malzemeler:
2 yumurta ( oda ısısında bekletilmiş) 1,5 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı sıvı vanilya 100 ml sıvı krema ( yarım küçük paket) 150 -200 gr dondurulmuş ahududu 100 gr bitter çikolata
FRAMBUAZLI & ÇİKOLATALI YUMUŞAK MUFFİNLER Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. Şeker, yumurta ve sıvı vanilyayı homojen bir karışım oluncaya kadar mikser ile çırpalım . Un, ve kabartma tozunu ayrı bir kapta eleyelim. Yumurtalı karışım homojenleşince içerisine yavaş yavaş kremayı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Elediğimiz unlu karışımı yumurtalı karışımın içerisine ilave edelim ve düşük devirden hızlı devire doğru çırpalım ,Ahududuları buzdolabının sebze bölümünde 3-4 saat bekleterek çözdürelim. Çikolatalarımızı küçük küçük kıyarak keselim.Hazırladığımız muffin karışımımızın içerisine en son ahududuları ve çikolataları beraber ekleyip, tahta bir kaşık ile alttan üste doğru karıştıralım. Muffin kalıbımızın altlarına muffin kağıtlarımızı yerleştirelim ve üzerilerine 2 tatlı kaşığı kadar karışımımızdan ekleyelim Muffin kağıtlarına karışımımızdan doldururken 1 parmak pay bırakmaya dikkat edelim.Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 35-40 dakika üzerileri kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızda soğutup ağzı kapalı bir kutuda saklayalım. Eğer ağızları açık saklarsanız üstleri kurur ve yumuşaklıklarını kaybederler.
Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları
İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.
Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.
Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.