Fransız Usulü Mercimek Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Fransız Usulü Mercimek Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Fransız Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Fransız Usulü Mercimek Çorbası nasıl hazırlanır, Fransız Usulü Mercimek Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Fransız Usulü Mercimek Çorbası
Fransız Usulü Mercimek Çorbası için Malzemeler:
250 gr kırmızı mercimek 1 adet orta boy soğan 3 çorba kaşığı yağ 2 kahve fincanı un 1 tatlı kaşığı tuz 10 su bardağı et suyu
Fransız Usulü Mercimek Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Soğanı temizleyin ve piyaz biçiminde doğrayın. Mercimeği yıkayın. Bir tencerede bir kaşık yağı eritin soğanı ilave edip orta ateşte 2 dakika kavurarak sarartın. Mercimeği ilave edin ve bir dakika karıştırdıktan sonra et suyunu ve tuzunu ekleyin. 30 dakika ağır ağır kaynatıp pişirdikten sonra ateşten alın. Mercimekleri suyu ile süzgeçten ya da püre makinasından tamamen geçirin. Başka bir tencereye 2 kaşık yağ koyun, eritin. Unu ilave ederek bir çırpma teli ile devamlı karıştırarak orta ateşte sarı bir renk alıncaya kadar 3-4 dakika kavurunuz. Süzdürülmüş sulu mercimeği ilave ederek ağır ağır iki dakika kaynatıp ateşten alın. Zar gibi