Gelinim Mutfakta Davut çelebi tarifi | Davut çelebi nasıl yapılır?

Kanal D'nin ilgiyle izlenen Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler bugün Davut çelebi yapacak. Peki Davut çelebi nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Detaylar haberimizde..

Gelinim Mutfakta Davut çelebi tarifi | Davut çelebi nasıl yapılır?

Davut çelebi nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kıyasıya yarışan gelinler Davut çelebi yapıp çeyrek altını almaya çalışacak. İşte Davut çelebi tarifi..

Davut çelebi tarifi için malzemeler

  • 60 gr ince bulgur
  • 60 gr yarma buğday
  • 60 gr irmik
  • 1 iri soğan
  • Tuz
  • Kişniş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Davut çelebi Nasıl Yapılır?

Önceden ıslatılıp dinlendirilmiş bulgur, yarma buğday, irmik, tuz ve kişnişi karıştırıp yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp çay kaşığı ucu şekli verin. Hamurları geniş bir tencerede bol suda haşlayıp süzün. Soğanları ufak küp halinde doğrayın. Salçayı ekleyip koyu bir sos yapın. Sosu süzülmüş parçacıkların üzerine dökün ve harmanlayın. İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis yapın.

tarifi-7.jpgtarifi-6.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡