Gelinim Mutfakta Fırında Sebzeli Tavuklu Güveç nasıl yapılır?
Fırında Sebzeli Tavuklu Güveç malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Fırında Sebzeli Tavuklu Güveç nasıl yapılır? İşte tarifi..
Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Fırında Sebzeli Tavuklu Güveç yapacak. Gelinlerin yapacağı Yeşil mercimekli ıspanaklı rulo ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 2 Nisan Perşembe Fırında Sebzeli Tavuklu Güveç tarifi.
Fırında Sebzeli Tavuklu Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 adet havuç
- 2 adet patlıcan
- 3-4 tane büyük patates
- Yaklaşık 1 kilo kadar kemiksiz tavuk eti
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tane kapya biber
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane domates
- İstediğiniz baharatlar
Fırında Sebzeli Tavuklu Güveç Tarifi Yapılışı
Havuç hariç tüm sebzeleri küp küp doğrayıp kızartın.
Tavuk etini de soteye doğrar gibi küçük küçük doğrayıp bir tavada soğan, sarımsak ve 2 yemek kaşığı domates salçası ile kendi suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. (isterseniz 1 yemek kaşığı domates 1 yemek kaşığı biber salçası kullanabilirsiniz)
Sebzeleri ve tavuğu hazırladıktan sonra küçük boy toprak güveçlere sıra ile koyun.
En üste havucu küp küp doğrayın son olarak tavuğu da ekleyip üzerini kırmızı biber yeşil biber ve domates ile süsleyin.
Üzerine su ekleyip güveçleri fırın tepsisine yerleştirin. Ayrıca fırın tepsisinin içine de su koyun.
Tepsinin üzerini yağlı pişirme kağıdı ile kapatıp 200 derece fırında güveç kaynamaya başladıktan sonra yarım saat süre ile pişirin. Afiyet olsun.