Gelinim Mutfakta Lahmacun tarifi | Lahmacun nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Lahmacun nedir? Lahmacun bugün Gelinim Mutfakta'da gelinler tarafından yapılıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı İmam Bayıldı tarifi nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte Lahmacun yapılışı, tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Gelinim Mutfakta Lahmacun tarifi | Lahmacun nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?
 Magazin Editörü

Lahmacun yapılışı ve tarifi.. Kanal D ekranlarının sevilen yarışması Gelinim Mutfakta yeni sezonda yepyeni yarışmacılarla izleyici ile buluştu. Gelinler bugün İmam Bayıldı yapacak. Peki kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Lahmacun nasıl yapılır? Lahmacun tarifi ve Malzemeleri nelerdir? detaylar haberimizde...

GELİNİM MUTFAKTA MALZEMELERİ VE TARİFİ

MALZEMELER:

1 buçuk kilo kıyma
4 tane domates
2 tane kuru soğan
3 tane sivri biber
Yarım bardak sıvıyağ
1 kutu rendelenmiş domates
2 kaşık biber salçası
2 kaşık domates salçası
2 diş sarımsak
Maydanoz
Pul biber
Toz biber
Tuz


LAHMACUN HAMURU TARİFİ

MALZEMELER:

2 kilo un
3 bardağa yakın ılık su
1 paket kuru maya,
3 bardağa yakın ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Un

GELİNİM MUTFAKTA LAHMACUN NASIL YAPILIR?

Lahmacunun ilk önce hamurunu hazırlamakla işe koyulun. İlk adım olarak mayayı ılık su yardımı ile karıştırarak eritin. Daha sonra derin bir kap alın ve içerisine sıvıyağ, un, tuz ve mayayı koyun. Daha sonra içerisine su ve süt ekleyip yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz bu hamurun üstünü kapatıp mayalanması için beklemeye alın.

İkinci adımda kıymalı iç harcını hazırlamaya başlayın. Bunun için ilk önce domateslerin kabuğunu soyup, soğan, sivri biber, sarımsak ve maydanoz ile birlikte mutfak robotu yardımı ile incecik oluncaya dek içinden geçirin. Harcın içerisine kıyma, toz biber, pul biber, rendelediğiniz domates, tuz, sıvı yağ ve salçayı ekleyip tekrar hep birlikte robottan geçirin.

 Mayaladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde veya istediğiniz büyüklükte parçalar kopartın. Kopardığınız parçaları teker teker tepsi içerisine dizin ve üzerlerini kapatıp beklemeye alın. Daha sonra bu parçaları unlu bir zemin üzerine oval veya yuvarlak olacak şekillerde açma işlemine başlayın. Daha sonra açtığınız bu parçaları yağlı kâğıt üzerine koyup üzerine hazırladığınız kıymalı iç harcı yaymaya başlayın.

Son olarak hazırladığınız lahmacunu yağlı kâğıdı ile birlikte tavaya yerleştirin. Tavanın kapağı kapalı olacak şekilde hamur kıvamını alana dek pişirmeye devam edin.

İstediğiniz kıvama ulaştıktan sonra yağlı kâğıdı kaldırın ve şekli bozulmadan pişirmeye devam edin. Bütün parçaları teker teker bu işleme sokup bitene kadar devam edin.

Hazırladığınız bu lezzetli lahmacunu, marul, maydanoz, soğan, domates, limon, salata veya ayran gibi bir içecek eşliğinde servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡