Gelinim Mutfakta Pilavlı karnıyarık malzemeleri neler? Pilavlı karnıyarık
Fatih Ürek'in hafta içi her gün sunduğu Gelinim Mutfakta programı her hafta farklı bir yarışmacıyla gündeme geliyor. Birbirleriyle yarışan gelinlerin bugünkü menüsü Pilavlı karnıyarık. Pilavlı karnıyarık nasıl yapılır? Malzemeleri neler? haberimizde...
Kanal D'nin sevilen gündüz kuşağı programı olan Gelinim Mutfakta da hafta boyunca yarışan 4 gelin yaptıkları yemeklerle birinci olmaya çalışıyor. Gelinlerin bugünkü menüsü ise Pilavlı karnıyarık oldu. İşte Pilavlı karnıyarık yemeğinin malzemeleri ve yapılış tarifi.
Pilavlı karnıyarık malzemeleri
- 1 kg patlıcan
Kızartmak için ;
- Sıvı yağ
Pilavı için;
- 1 su bardağına yakın pirinç
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1 tane kuru soğan
- 1 domates rendesi
- 2-3 diş sarımsak
- Maydanoz
- Zeytin yağı
- Tuz, karabiber, nane, kimyon, pul biber
- Dilerseniz bir miktar kıyma
Üzerine;
- Domates
- Biber
[PAGE]
Pilavlı Karnıyarık Tarifi Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bir müddet beklettikten sonra yağda kızartıyoruz.
İçi için tüm malzemeleri karıştırıp bir bir buçuk su bardağı su ekleyip ocağa koyuyoruz. Dolma içi gibi hazırlıyoruz. Kızarmış patlıcanların içine harcı koyuyoruz.
1 çay kaşığı kadar salçayı 1 bardak suyla karıştırıp patlıcanların üzerine döküyoruz.
Eğer tencerede pişirecekseniz bu şekilde ağzı kapalı olarak pişirebilirsiniz.
Fırında pişirmek istiyorsanız patlıcanların üzerini domates ve biberle kapatın. (Zira ben tam kapatmadığım için üstte kalan pirinçler biraz kurudu. )
200 derece fırında pişirin.