Gelinim Mutfakta Şerbetli İsdiritye Tatlısı tarifi ve malzemeleri
Şerbetli İsdiritye Tatlısı malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Şerbetli İsdiritye Tatlısı nasıl yapılır? İşte tarifi..
Yayınlanma:
Güncelleme:
Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Şerbetli İsdiritye Tatlısı yapacak. Gelinlerin yapacağı Şerbetli İsdiritye Tatlısı ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 3 Nisan Cuma Şerbetli İsdiritye Tatlısı tarifi.
Şerbetli İsdiritye Tatlısı
- 250 gr tereyağ veya margarin (oda ısısında)
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı tahin
- 3 su bardağı un
Şerbet için;
- 4 su bardağı şeker
- 4. 5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Şerbetli İsdiritye Tatlısı yapılışı
- İlk şerbeti hazırlayıp tamamen soğuması için bekleyin.
- Un hariç tüm malzemeleri yoğurun.
- Unu özellikle belirtiyorum azar azar ekleyin çünkü 3 bardak almayabiliyor.
- Hamurumuzu iyice yoğurup kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.
- Elimizde yuvarlak yapıp bastırıp ve çay bardağı ile şekil verelim.
- 180 derece kızgın fırında kızarana kadar pişirelim.
- Tatlımız pişince 2- 3 dk bekleyin fırın sıcaklığı çıkınca şerbeti verin
Yemek Tarifleri