Gelinim Mutfakta Tavuklu Saray Sarması tarifi! Tavuklu Saray Sarması nasıl yapılır?
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Tavuklu Saray Sarması. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Tavuklu Saray Sarması nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. Tavuklu Saray Sarması nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Tavuklu Saray Sarması tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Gazoz Tatlıs yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Gazoz Tatlısı tarifi nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. Gazoz Tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Gazoz Tatlısı tarifi
TAVUKLU SARAY SARMASI TARİFİ
Malzemeler:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet tavuk göğüs - kuşbaşı doğranmış
2 adet yufka
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet patates - küçük küp doğranmış
1 adet havuç - küçük küp doğranmış
1 adet kabak - küp doğranmış
1 adet soğan - yemeklik doğranmış
3 diş sarımsak
1 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz/Karabiber
Beşamel sos için:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam muskat rendesi
Tuz
Beyaz biber
Üzeri için:
1 su bardağı kaşar peyniri
1) Önce doğranmış tavuklarımızı tavada iki yemek kaşığı zeytin yağı katıp kızdıralım.
2) Sonra tavukları atıp altın sarısı rengini alana kadar pişirelim.
3) Pişen tavukları bir kaba alalım tavukları pişirdiğimiz tavaya 3 yemek kaşığı yağ katıp patatesleri atalım birer dakika arayla sırayla havuç patlıcan ve soğanı katalım.
4) Sebzeler kendini salan kadar ara ara karıştıralım sonra tavuğu ekleyelim.
5) Ardından bir bardak bezelyeyi katalım bir yemek kaşığı salçayı yarım su bardağı sıcak suyla açalım ve karışıma dökelim baharatlarını da ekleyelim kenara alalım.
6) Sonra beşamel sosu hazırlayalım bir yemek kaşığı tereyağını tencereye alalım.
7) Ardından tepeleme bir yemek kaşığı unu kokusu çıkana kadar kavuralım.
8) Ardından içine bir bardak sütü ekleyelim karıştırarak bağlanınca altını kapatalım biraz tuz ve karabiber ekleyelim kenara alalım bir adet yufkayı tezgaha serelim dörde bölelim.
9) Bir kasenin içine iki üçgen şeklindeki yufkaları katalım içine hazırladığımız harçtan iki yemek kaşığı katıp etrafını kapatıp yağlanmış tepsimize ters çevirelim.
10) İç harç bitene kadar aynı şekilde devam delim ardından beşamel sosu ekleyelim.
11) Üstüne rendelediğimiz kaşarı ekleyelim.
12) 200 derece önceden ısıttığımız fırına katalım kızarana kadar 20 – 25 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.