Gofretli Pasta tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Gofretli Pasta nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Gofretli Pasta Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Gofretli Pasta nasıl hazırlanır, Gofretli Pasta yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Gofretli Pasta için Malzemeler:
50- 60 adet içi dolgulu rulo gofret İç Muhallebisi için: 13 çorba kaşığı toz şeker 13 çorba kaşığı irmik 3 çorba kaşığı hindistancevizi 2 çorba kaşığı margarin 1,5 kg süt Üzeri için: 1 paket hazır çikolata sos 2 su bardağı süt 1 paket hazır beyaz çikolata sos 2 su bardağı süt
Gofretli Pasta Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Tencerede süt, toz şeker ve irmiği tahta kaşık ile kaynayana dek karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alıp margarin ve hindistancevizi ekleyip margarin eriyinceye dek karıştırın. 22 cm çapında kelepçeli kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayıp alt tabanının gofret yerleştireceğiniz kısımlarını pişirdiğiniz muhallebiyle kaplayın. Gofretlerin ayakta durması için muhallebiye dik saplayın ve kalıbın etrafını tamamlayın. Kalan muhallebiyi kalıbın ortasına doldurun. Üstü için küçük bir tencereye 2 su bardağı süt koyup hazır bir paket toz çikolata sosu ilave edin ve karıştırarak pişirin. Diğer çikolata sosu da aynı şekilde pişirip hazırlayın. Ara sıra karıştırarak (üstünün kaymak tutmaması için) 5 dakika bekletin. Hafif ılınınca iki çikolata sosunu aynı anda, birbirine karıştırmadan muhallebinin üzerine döküp biraz ılınınca çatal sapı ile çikolata sosun üzerine sağa sola zig zağlar çizip mermer görünümü verin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıbın kelepçesini açıp pastayı servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.
Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları
İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.
Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.
Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.