Güveçte karides tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Güveçte karides Nasıl Yapılır?
Güveçte karides nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte karides Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Güveçte karides nasıl hazırlanır, Güveçte karides yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Güveçte karides için Malzemeler:
500 gr. karides 250 gr. mantar limon suyu 3-4 adet domates bir miktar tereyağı kaşar peyniri rendesi tuz
Güveçte karides Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Karidesleri haşlandıktan sonra ayıklayın. Başka bir kapta limonlu suda mantarlar haşlayın ve ortadan ikiye ayırın. Ayıkladığınız karidesleri tereyağında biraz kavurduktan sonra mantarla 2-3 dakika sote edin.. Daha sonra kabuklarını soyduğunuz ve küp küp doğradığınız domatesler ile tuz ilave edip 15- 20 dakika orta ateşte pişirin. Daha sonra bu karışımı küçük güveçlere pay edip üzerine bolca kaşar rendesi koyup 125 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Güveçte karides 2. tarif
GÜVEÇTE KARİDES için Malzemeler:
1 kg karides 2 domates 4 biber 1 soğan soya sosu zeytinyağı kaşar peyniri tuz karabiber köri
GÜVEÇTE KARİDES Yemek Tarifi Hazırlanışı:
karidesi haşlayıp ayıklarız.. soğanı ufak ufak doğrarız ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavururuz.. sonra biberleri ekleyip onlarıda kavurduktan sonra karidesi ve domatesi ekleriz ve birkaç dakika daha kavururuz.. baharatları ve soya sosunu da döktükten sonra hazırladığımız karışımı güveçlere döker üzerine kaşar peyniri serperek fırına veririz.. önceden ısıttığımız fırında peynirler iyice kızarana kadar pişiririz.. sıcak sıcak servis ederiz..