Güveçte Palamut tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Güveçte Palamut Nasıl Yapılır?
Güveçte Palamut nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Palamut Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Güveçte Palamut nasıl hazırlanır, Güveçte Palamut yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Güveçte Palamut için Malzemeler:
3 adet palamut 2 adet domates 1 adet sivri biber 1 adet soğan 3 diş sarımsak 1 adet limon 3yaprak defne 1 bardak sıcak su 1çay bardağı zeytinyağı maydanoz tuz
Güveçte Palamut Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Palamutları temizleyip kanları kalmayana kadar akan su altında yıkayın. Temizlediğiniz balıkları 3er cm kalınlıkta dilimlere bölün. Soğanı, domatesi, biberi ve limonu halka halka doğrayın, hazır olsunlar(limonun kabuğunu soyun) bütün malzemeyi güveç kabına koyun.(balık, sebze, defne, maydanoz, sarımsak) üzerlerine zeytinyağı ve sıcak suyu gezdirin, tuzunu ayarlayın ve 180dereceli fırında 30dk pişirin. Sıcak olarak servise sunun.