Halka tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Halka Nasıl Yapılır?
Halka nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Halka Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Halka nasıl hazırlanır, Halka yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Halka için Malzemeler:
2 bardak un 2 adet yumurta 4 adet yumurta sarısı 1 bardak şeker 1tatlı kaşığı kabartma tozu 1tatlı kaşığı vanilya 2 kaşık tereyağı 1çay bardağı çekilmiş badem ½ limon kabuğu 1 çay kaşığı tuz
Halka Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Unu eleyip ortasını açın boşluğa yumurtaları, yumurta sarılarını, şekeri, kabartma tozunu, tereyağını ve tuzu en sona da rendelenmiş limon kabuklarını katıp iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru 1saat buzdolabında dinlendirin; ardında elinize parçalar alıp halka şekli vererek kuru tepsi üzerine dizin. Badem ile vanilyayı karıştırın, halkaların üzerine serin ve 160 derecede pişirin.