Halukça nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Haluçka tarifi
Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Halukça yapacak. Gelinlerin yapacağı Halukça ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 30 Ocak Perşembe yemek tarifi.
Halukça malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Halukça nasıl yapılır? İşte günün yemeği ve tarifi.. Kastamonu'dan Samsun'a yörelerimiz arasında sıkça yapılan Haluçka yemeğinin tarifi.
Haluçka Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tavuk
- Salça ,yağ ,tuz
- Hamuru için;
- 5 bardak un
- 2 yumurta
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1. 5 bardak su
Haluçka Tarifi Yapılışı
Akşamdan barbunyayı ıslatalım. Hamur için olan malzemeleri bir kapta yoğuruyoruz. Biraz sert bir hamur olacak. Hamuru ikiye bölüyoruz. Önce merdaneyle sonra oklavayla yarım santimden biraz az kalınlıkta açıyoruz. çok ince olmayacak yani(; yarım santim şeritler halinde kesip sonra küp küp kesiyoruz. Unluyoruz ki yapışmasın.
Barbunyayı ve tavuğu bir tencerede tuz koyup haşlıyoruz. Pişen tavuğu kenara alıyoruz. Barbunya piştiyse aynı suya kestiğimiz hamurları ekliyoruz.
Tavuğu didiyoruz. Pişen çorbamıza ekliyoruz. Salça için yağı tavaya alıyoruz. Biraz tuz ve 2 kaşık salçayı ekleyip kavuruyoruz. çorbanın suyundan ekleyip karıştırıyoruz. çorbamıza koyuyoruz. Afiyet olsun.