Hamileyken oruç tutulur mu?

11 Ayların Sultanı olan Ramazan ayında tüm müslüman alemine farz kılınan oruç tutulmaya başlanacak. Hamilelerin oruç tutup tutamayacakları internette çok araştırılıyor. Sizler için yanıtlarını bulduk. İşte detaylar..

Hamileyken oruç tutulur mu?

11 Ayın Sultanı olan Ramazan ayının başlamasıyla birlikte hamileyken oruç tutmak isteyen kadınlar internet arama motorlarında araştırmalarda bulunuyor. Bayanlar hamileyken oruç tutulur mu? sorusunun cevabını arıyorlar. Bizlerde sizler için bu sorunun cevabını bulduk. İşte yanıtları..

Hamileyken oruç tutulur mu?

HAMİLEYKEN ORUÇ TUTULUR MU?

Anne adayı doktor onayı alıp dengeli ve düzenli beslendiği takdirde oruç tutabilir. Bunda bir sakınca yoktur. Bu dönemde tüketilmesi gereken besinler anne adayı ile bebeğin beslenme gereksinimlerini en iyi şekilde karşılayacak halde belirlenmelidir. Sağlıklı bir anne adayının diyetinde, meyve, sebze, tahıl grubu, et ve süt ürünleri ve bol sıvı gıdaları bulunmalıdır. Kalp hastalıkları, diyabet ve hipertansiyon gibi hastalıkları olanların oruç tutmak için kesinlikle doktor tavsiyesi alması gerekmektedir.

Hamileyken oruç tutulur mu?

DİNİMİZDE HAMİLELİKTE ORUÇ

Hamilelikte tutamadığınız oruçları kaza etme niyetinde olmalısınız. Daha sonra bu oruçları kaza etme imkânınız olduğunda tutamadığınız oruçları kaza etmelisiniz. Oruç tutma kudretinde olan kimse fidye vererek bu borçtan kurtulmaz. Bu oruç borcundan ancak oruç tutarak kurtulabilirsiniz. Elinizde olmayan sebeplerden dolayı kazaya kalan oruçları tutamadığınızda bundan sorumlu olmazsınız. Mesela; Hamilelikte orucunu kazaya bırakıp daha sonra tutma niyetinde olan bir hanım, bu oruçları kaza edemeden vefat etse bundan sorumlu olmaz.

Hamileyken oruç tutulur mu?

HAMİLEYKEN ORUÇ TUTMAK SAKINCALI MI ?

Bu konuda hala pek çok araştırma yapılmaktadır. Kesinlik olmamakla birlikte bu konuda pek çok uzman gebelikte oruç tutmanın hem anne hem de bebek sağlığı yönünden iyi bir düşünce olmadığı konusunda birleşir. Özellikle erken gebelik döneminde düşük doğum tartılı bebek doğumu ile oruç tutma arasındaki ilişkiyi gösteren bazı araştırmalar mevcuttur. Uzun yaz aylarında oruç tutma ile sıvı kaybetme ve buna bağlı böbreklere rahatsızlık verebilme ihtimali artar. Bununla birlikte bazı araştırmalarda sağlıklı gebelerde oruç tutmanın bebeği ve veya gebeyi olumsuz etkilemediğine ilişkin araştırmalar da mevcuttur. Gebelikte oruç tutmanın siz ve bebeğiniz üzerine etkilerini doktorunuz ile görüşmeniz ve kararınızı buna göre vermeniz en doğrusudur.

Hamileyken oruç tutulur mu?

Doktoru tarafından oruç tutmasında herhangi bir sakınca görülmeyen gebeler, oruç tuttukları takdirde beslenmeleri konusunda oldukça dikkatli davranmalıdır. Anne karnında hızlı bir büyüme ve gelişme dönemi içerisinde bulunan bebek, bu süreci sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmek için yeterli düzeyde enerji ve besin ögelerine ihtiyaç duyar. Oruç tutan anneler, sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilmek ve aynı zamanda kendi sağlıklarını da koruyabilmek için iftar ve sahur arasında bu gereksinimleri tam anlamıyla karşıladığından emin olmalıdır.

Hamileyken oruç tutulur mu?

HAMİLELİKTE ORUÇ TUTAN KADINLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN NOKTALAR

-Bu kişiler için en önemli öğün sahurdur ve mutlaka sahur yaparak, oruç tutmalıdırlar.
-Açlığın etkisi ile ne bulursanız yememelisiniz. Aşırı şekerli ve tuzlu gıdaları tüketirken hamile olduğunuzu göz önüne alarak, daha az tüketmelisiniz.
-İftarda ve sahurda bolca süt ve süt ürünleri tüketmeniz sağlık açısından iyi olacaktır.
-Sahurda yumurta, iftarda et, balık, baklagiller gibi besinleri bolca tüketerek bedeninizin protein açığını kapatmalısınız. Ayrıca protein alımı size güç verecektir ve halsizliğinde önüne geçecektir.
-Tatlı ihtiyacınızı; meyve veya çok hafif tatlılar olan, sütlü tatlılardan tüketerek karşılayın.
-İftarla sahur arasında 3 litre suyunuzu tüketmeye çalışın. Bu böbrekleriniz içinde, bebeğiniz içinde çok doğru bir davranış olacaktır.

Hamileyken oruç tutulur mu?

HAMİLE KADINLARIN ORUÇ TUTARKEN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER VE SAĞLIKLI BESLENME

Oruç tutulacak her gün içerisinde baş dönmesi, halsizlik vb sorunları en aza indirmek için sahura kesinlikle kalkılmalıdır. Sahura kalkmadan oruç tutulmamalıdır. Sahur yemeğinde doyurucu, hafif ve bol proteinli besinlerin tüketilmesi gerekmektedir.

Gebeler için demir ve kalsiyum çok önemlidir ve sahurda özellikle alınması gerekir. Süt, pekmez, az yağlı peynir, haşlanmış yumurta, kepek ekmeği, meyvelerin tüketilmesi sahur için iyi olacaktır. Uzun zaman tok olabilmek ve kabız olmamak için en az 4–5 dilim kepek ekmeği ve yanında sıvı alımına dikkat edilmelidir. İftar tek öğünde değil iki üç öğünde yapılmalıdır. Oruç hurma, zeytin veya su ile açılabilir.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡