Hamsili pilav Tarifi | Nasıl Yapılır?
Hamsili pilav Tarifi, Teflon tavada kızartıp bir kenara ayıralım.Pirincimizi iyice yıkayıp ( mümkünse geniş bir kap içerisinde nişastası gidene kadar ) ılık suda yarım saat bekletiyoruz...
Kış aylarda vazgeçilmez hamsi pirinç pilavı ile buluşunca enfes bir lezzet ortaya çıkıyor. Çocuklarımıza bu şekilde balığı da sevdirmiş oluruz. Sağlık açısından faydalarını düşününce tercih edilecek bir yemektir. Hadi bakalım hamsi sezonu da açıldı, maharetli anneleri mutfağa bekliyorum.
4-6 kişilik
Malzemeler;
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su (sıcak olacak )
Yarım kilo hamsi
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
4 çay kaşığı tuz (tepeleme olmasın)
Yapılışı;
Hamsilerin kafasını koparıp kılcıklarından ayıralım.
Bol suda 3 defa yıkayıp süzelim.
Teflon tavada kızartıp bir kenara ayıralım.
Pirincimizi iyice yıkayıp ( mümkünse geniş bir kap içerisinde nişastası gidene kadar ) ılık suda yarım saat bekletiyoruz.
Sonrasında suyu süzülecek.
Tencereye önce sıvı yağı koyuyoruz ve pirinçleri koyup biraz daha karıştırıp tereyağını içine bırakıyoruz.
Pirinçler mat beyaz rengini aldıktan sonra sıcak suyumuzu koyuyoruz.
Tuz döküyoruz.
Kısık ateşten biraz fazla ayarlıyoruz.
Göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra üzerine kağıt havlu veya temiz bir bez koyarak 15 dakika bekletiyoruz.
Uzun ve dar bir kap içerisine hamsileri alta ve yanlara gelecek şekilde diziyoruz.
Ortasına pilavı dökerek hafifçe bastırıyoruz.
Servis tabağına ters gelecek şekilde çeviriyoruz.
Güzel bir görüntü oluştuktan sonra yemeye hazırdır.
Geç başlanacak ise yemeğe kalın sofra bezi ile sıkıca tencerenin üzerinden sarabilirsiniz.
Uzun süre sıcak kalır. Afiyet olsun.