Hastalar Tuzla belediyesinin 'Sağlıkmetre' Uygulamasıyla Güvende

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bulut teknolojisi ve Sağlıkmetre projelerini Tuzla Belediyesi’nin bilgi teknolojilerindeki ilkleri arasına kattıklarını söyledi.

Hastalar Tuzla belediyesinin 'Sağlıkmetre' Uygulamasıyla Güvende

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bulut teknolojisi ve Sağlıkmetre projelerini Tuzla Belediyesi’nin bilgi teknolojilerindeki ilkleri arasına kattıklarını söyledi. Başkan Yazıcı, “Akıllı şehirleri ne kadar iyi kullanırsanız kullanın, son kullanıcıyla entegrasyonu sağlayamazsanız uygulamanız eksik kalır” dedi.

Türkiye Bilişim Derneği ve Kadir Has Üniversitesi işbirliğiyle 9. İstanbul Bilişim Kongresi, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde düzenlendi. “Akıllı Şehirler” temalı 9. İstanbul Bilişim Kongresi’nde yerel yönetimler, kamu ve özel sektör yönetici ve çalışanların katılımıyla daha yaşanabilir şehirler için ürün ve projeler tartışıldı, kurumların deneyimleri paylaşıldı.

Kongrenin ilk gününde “Belediye Başkanları Akıllı Şehirleri Tartışıyor” konulu panel düzenlendi.  Türkiye Bilişim Derneği Başkanı İ. İlker Tabak’ın moderatörlüğünde düzenlenen panele Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Dr. Şadi Yazıcı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı O. Erhan Oflaz konuşmacı olarak katıldı.

Global Düşün, Yerel Uygula
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, panelde yaptığı konuşmada “Akıllı Şehirler” kavramını genelden özele uygulama alanları ile anlattı. Akıllı şehir bileşenlerini yönetim, ekonomi, ulaşım, çevre, enerji, toplum ve yaşam alt başlıkları ile paylaşan Başkan Yazıcı, dünyadaki uygulamalarla başladığı konuşmasını ülkemiz, İstanbul ve Tuzla’daki örnekleri ile sürdürdü. Başkan Yazıcı, “Akıllı şehir; stabil çalışan Kent Bilgi Sistemi ve Coğrafi Bilgi Sistemi temelinde, vatandaşların bütün hizmetlere sabit veya mobil teknolojik cihazlar ile erişebildiği, her alanda bilgi dönüşleri sağlayan, entegre ve bütünleşik bir yapı üzerine inşa edilmiş paylaşan, katılan, denetleyen, uygar bir kent yapısıdır. Çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik ilkeleri ile ilham verici liderlik, Türkiye’nin gerçekleri ve sosyo ekonomik düzeyi göz önünde bulundurarak kamu, özel sektör ve akademik düzeyin bir araya gelmesi, “Global düşün yerel uygula” mantığı ile vatandaş odaklı (Son kullanıcı) akıllı şehir vizyonu oluşturulmalıdır. Akıllı şehirleri ne kadar iyi kullanırsanız kullanın, entegrasyonu düşünemezseniz uygulamanız eksik kalır. Akıllı kentler, yerel işbirlikleri ile çok iyi bir noktaya gelecektir” dedi.

Teknolojiyi Şeffaf Yönetim ve Katılımcı Demokrasi İle Buluşturuyoruz
Tuzla Belediyesi’nin bilgi teknolojilerine alanında en yüksek yatırımları yapan belediyeler arasında yer aldığını belirten Başkan Yazıcı, bu süreçle ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Tuzla Belediyesi olarak bilgi teknolojilerine alanında en yüksek yatırımları yaparak MIS uygulamaları, GIS uygulamaları, interaktif uygulamalar ile kesin, güncel ve güvenilir bilgiye hızlı erişimi sağladık. Tuzla Belediyesi Akıllı Belediyecilik Uygulamalarında e-beyaz masa, mobil beyaz masa, iletişim merkezi, e-imza, dijital arşiv, tıkla yaz, tıkla konuş, e-belediye uygulamaları, başkanlık modülü, imar servisi, digikent, kent rehberi uygulamalarını hizmete sunduk, bu hizmetlerin e-devlet kapısından da alınabilmesini sağladık. Teknolojiyi şeffaf yönetim ve katılımcı demokrasi ile buluşturuyor, toplumun geniş kesimlerine sosyal medyada halk günü vb. uygulamalarla yayıyoruz. Bilgi teknolojilerinin sosyal medya ile birlikte kullanımının, demokrasiye katkımız açısından, örgütlü toplumun demokrasiye katkısı açısından, yanlış kullanıcıları da bertaraf ederek çok önemli bir kazanım sağlayacağına inanıyoruz. Bilgi işlem teknolojileri ne kadar doğru bilgiye ulaşmayı sağlıyorsa yönetim o derece katkıda bulunacaktır. Yerel yönetimler adına rasyonel, son katılımcının katılımı ile önemli katkı sağlayan bir çalışma olacaktır. Ne kadar akıllı şehir uygulaması olursa olsun toplumda bilgiye çabuk ulaşan, bilgiye yönelen birey oluşmadıktan şehrin akıllı olmasının hiçbir anlamı kalmayacaktır.

Global düşün yerel uygula mantığı ile alanında ilk ve inovatif birçok uygulamayı da hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda led ekranlar, mobil led, mobil sahne, mobil tribün, e-afiş, e-duyuru, kiosk, tuzla web tv/web radyo, dijital kütüphane, video konferans, ücretsiz wifi, güvenli e-park uygulamalarını gerçekleştirdik.  Bilgi işlem teknolojilerini son kullanıcıya en iyi şekilde ulaştırma noktasında yeniliklerimizi sürdürüyoruz.”

Bulut Teknolojisine Geçen İlk Belediye Tuzla Belediyesi
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bulut teknolojisini dünyada 2 üreticinin kullandığını, Türkiye’deki ilk uygulamayı ise Tuzla Belediyesi’nin gerçekleştirdiğini söyledi. Başkan Yazıcı, “Bulut teknolojisi ile masa üstü sanallaştırmasıyla IT alanındaki bütün ihtiyaçları toplayan, güvenlik ve yedekleme çözümlerini bir araya getiren sistemi kullanıyoruz. Bu teknolojinin dünyada 2 üreticisi var. Biz, dünya genelindeki 3. uygulamacıyız. Türkiye’de ilk kez bizim uygulamasına başladığımız bulut teknolojisi ile düşük maliyet ve daha az fiziksel donanımla, sürekli, sorunsuz, hızlı, güncel ve her yerden erişim sağlayan bir teknolojiyi kullanıyoruz. Daha ekonomik ve kurumsal hizmet sunma açısından önemli olduğuna inanıyorum” dedi. 

Türkiye’de Bir İlk Daha: Sağlıkmetre
Tuzla Evde Sağlık Modeli hakkında da bilgi veren Başkan Yazıcı, bu hizmete bilgi teknolojilerini Sağlıkmetre uygulaması ile entegre ettiklerini söyledi.

Evde sağlık hizmeti alan kronik hastaların sağlık durumunun bilgi teknolojileri ile takip altına alındığını belirten Başkan Yazıcı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Tuzla Belediyesi olarak Evde Sağlık Hizmetimiz, uluslararası kongrelerde model alındı. Bu hizmetimiz, sağlık alanında örnek uygulamalar arasında yer alıyor. Bunu nasıl geliştirebiliriz diye düşündük ve özel bir telekomünikasyon firmasıyla sağlıkmetre projesine başladık. Evde sağlık hizmeti alan 100 hastamıza bu cihazı verdik. Evde sağlık hizmetini yaparken bu hizmetten yararlanan kronik hastaların şeker ve tansiyon ölçüm sonuçlarının 7/24 izlenmesi ve müdahale edilmesi, alarm durumunda 4 dk. içerisinde hastaya, 10 dk. içerisinde yakınına ulaşılması, acil durumlarda özel ambulans gönderimi, 7/24 sağlık danışma hizmeti sunulması, periyodik kontrol ve takibi gibi sağlık durumlarının teknoloji ile takip edilmesini başlattık”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, tüm akıllı şehir uygulamalarının son kullanıcının katılımı olmadan anlam taşımayacağını vurguladı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡