Havuç Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?

Havuç Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Havuç Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Havuç Çorbası nasıl hazırlanır, Havuç Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Havuç Çorbası
Havuç Çorbası için Malzemeler:

4adet iri havuç 8 bardak et suyu 1 bardak su 1,5 kaşık margarin tuz Terbiyesi: 3 adet yumurta sarısı ¾  bardak süt 3 kaşık margarin 1,5 fincan un

Havuç Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Havuçları kazıyın ve halka şeklinde doğrayın. Bir tencere içinde yağı eriterek havuçları sote edin. 1bardak suyu yavaşça tencereye döküp havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Ardından havuçları kevgir içinden ezerek geçirin, püre olsunlar. Bu pürenin içine de et suyunu katarak kaynamaya bırakın. Diğer taraftan terbiyesini hazırlayın. Ayrı bir kapta 3kaşık margarini eritin unu katıp karıştırarak kavurun. Rengi döndüğünde yavaşça sütü dökün. Topaklaşmaması içinde hızlıca karıştırın. Bu karışımı ocaktan indirin, yumurta sarılarını katıp çırpın; en sona 1kepçe çorba suyunu ilave edin ve bu sosu pişen çorbaya gezdirin. 1taşım daha kaynatarak ocaktan alın.

Havuç Çorbası
Havuç Çorbası için Malzemeler:

Yarım kilo körpe havuç 2 adet patates 1 baş soğan 2 yemek kaşığı margarin veya bir çay bardağı sıvıyağ  6 bardak su Yeterince tuz Tatlı kaşığının ucuyla karabiber Krema (isteğe göre)

Havuç Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Hafifçe eritilen yağa ayıklanmış, yıkanmış ve iri iri doğranmış havuç, patates ve soğan ilave edilir ve orta hararetli ateşte 5 dakika kadar hızlı hızlı çevrilir. Daha sonra üzerine su ilave edilir. 15-20 dakika pişirilir. Çorba ılındıktan sonra bir el mikseriyle pürtüksüz hale getirilir. Bu çorbaya krema konulması tavsiye olunur.

Havuç Çorbası
Havuç Çorbası için Malzemeler:

3 adet havuç 1 adet yumurta 5 su bardağı su 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı yağ 1 kahve fincanı süt karabiber tuz

Havuç Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Margarini ve unu bir tencereye koyup hafifçe kavurun, azar azar su ekleyerek unu ezin. Havuçları temizleyip, yıkadıktan sonra dilimleyin. Dilimlediginiz havuçları suya katıp, havuçlar yumuşayıncaya dek pişirin. Havuçlar piştiğinde ezerek süzgeçten geçirin. Servis yapmadan on dakika önce bir adet yumurta sarısı ile sütü çırpın, çorba suyuyla ılıklaştırıp çorbaya katın, bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Üzerine kırmızı biber serpip servis yapın.

tarifi-12.jpgtarifi-12.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡