Havuç Tatlısı | Nasıl Yapılır?
Havuç Tatlısı tarifi sizlerle! Havuç Tatlısı tarifinden sonra diğer tariflere de göz gezdirmenizi öneririz.
Yayınlanma:
Güncelleme:
Havuc tatlisi malzemeleri
1 kilo havuç
1 su bardağı şeker
1 paket bebe bisküvisi
1 limon suyu
2 su bardağı çekilmiş fındık
1 paket hindistan cevizi
Havuç tatlısı tarifi
Havucları rendeleyip bir tencerede pişinceye kadar kavuruyoruz
Sonra şekerini ilave ediyoruz, sulanıp suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz
İçine ezdiğimiz bisküvileri katıyoruz pişirmeye devam ediyoruz
Findığı da atıp karıştırıyoruz fındıktan süslemek için bir miktar ayirabilirsiniz
Sıcak durumdayken tepsiye döküyoruz
Düz bir kasik yardımıyla düzeltiyoruz
Üzerine hindistan cevizini serpiyoruz ve fındıkla süslüyoruz
Soğuduktan sonra kesip servis yapıyoruz
Not : limonu havucu kavururken dökelim
Hayat ve Yaşam