Havuçlu Kek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?
Havuçlu Kek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Kek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Havuçlu Kek nasıl hazırlanır, Havuçlu Kek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
HAVUÇLU KEK için Malzemeler:
Malzemeler: 2 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağından 1 parmak eksik süt 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ 2,5 su bardağı rendelenmiş havuç 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay kasigi tuz Üzeri için; pudra şekeri
HAVUÇLU KEK Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yapılışı: yumurta ve şekeri çırpın.Süt ve sıvıyağı ekleyip,tekrar çırpın.Rendelenmiş havucu ekleyip,tahta kaşıkla karıştırın.Un,kabartma tozu,vanilya ve bir çimdik tuzu eleyip,harca ekleyin ve yine tahta kaşıkla karıştırın.Kalıbı tereyağla yağlayıp,harcı boşaltın ve düzleştirin.Kalıbı tezgaha birkaç kez vurun ve içindeki hava kabarcıklarının yüzeye çıkmasını sağlayın.175 derecede üzeri kızarana ve içi pişene kadar pişirin.İlk 20 dk. fırın kapağını hiç açmayın.Piştiğini anlamak için;kekin ortasına kürdan batırın.Kürdan kekten temiz çıkarsa,kek pişmiş demektir.Keki 10-15 dk. dinlendirin ve kalıptan çıkarıp,servis tabağına alın.Üzerine bol pudra şekeri serpin ve dilimleyip servis edin.
Havuçlu Kek 2. tarifi
Havuçlu Kek için Malzemeler:
300 gr. Rendelenmiş havuç, 4 adet yumurta, 200 gr. Rendelenmiş badem, 200 gr. Toz şeker, 60 gr. Un, ½ limon suyu, 1 limon kabuğu rendesi, 1paket kabartma tozu, biraz tuz
Havuçlu Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları şekerle karıştırın. Yumurta akları ve limon suyu hariç bütün malzemeyi üzerine ilave edin. İyice karıştırınız. Yumurtanın ak kısmını da hamura katıp sıcak fırında pişiriniz. Pişirdiğiniz kekin üzerine limon suyunu bir miktar pudra şekeri ile karıştırıp sürünüz.
Havuçlu Kek 3. tarifi
Havuçlu Kek için Malzemeler:
3 adet yumurta 2 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardagı ceviz 1 su bardağı rendelenmiş havuç 1 adet rendelenmiş elma 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tarçın
Havuçlu Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yumurta, yağ ve şekeri iyice çırpın. Sonra sıra ile un, havuç, elma, tarçın, ceviz, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. 150-175 derecede 45 dakika pişirin.
Havuçlu Kek 4. tarifi
HAVUÇLU KEK için Malzemeler:
4 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı havuç rendesi 1 su bardağı ceviz 1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı tarçın 3/4 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un
HAVUÇLU KEK Yemek Tarifi Hazırlanışı:
yumurta ve şeker iyice çırpılır. daha sonra havuç rendesi ve çekilmiş ceviz eklenir. sıvı yağ ve tarçın ilave edilir. un ve kabartma tozu eklendikten sonra margarin ile yağlanmış kalıba dökülür. 175¬°C de 40-45 dakika pişirilir.
Havuçlu Kek 5. tarifi
Havuçlu Kek- I için Malzemeler:
1/2 SU BADAĞI CEVİZ İÇİ. 2 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ HAVUÇ 1 SU BARDAĞI ŞEKER 4 YUMURTA 1/2 SU BARDAĞI UN 1 PAKET KARBONAT
Havuçlu Kek- I Yemek Tarifi Hazırlanışı:
YUMURTA VE ŞEKER BEŞ DAKİKA ÇIRPILIR. DİĞER MALZEMELER KATILIP KARIŞTIRILIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜLÜR. SONRA FIRINA VERİLİR.
Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları
İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.
Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.
Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.