Hindistan Cevizli Puf nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Hindistan Cevizli Puf
Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Hindistan Cevizli Puf yapacak. Gelinlerin yapacağı Hindistan Cevizli Puf ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 2 Mart Pazartesi Hindistan Cevizli Puf tarifi.
Yayınlanma:
Güncelleme:
Hindistan Cevizli Puf malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Hindistan Cevizli Puf nasıl yapılır? İşte tarifi..
Hindistan Cevizli Puf Malzemeleri
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Tabanı için Malzemeler
- 1 paket tahıllı bisküvi
Üzeri için Malzemeler
- Toz hindistan cevizi
- Renkli şekerleme
NASIL YAPILIR?
- Tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın.
- Ardından ocağa alın ve hafif akışkan bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Muhallebiyi ocaktan alın, tereyağı ve vanilyayı ekleyip, mikserle çırpın.
- Muhallebiyi bir karıştırma kabına alın ve üzeri kabuk bağlamaması için üzerine streç film kaplayıp, oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.
- Bisküvilerinizi tezgahın üzerine alın.
- Sıkma torbasının ucuna yuvarlak bir uç takın ardından soğuyan muhallebinizi sıkma torbasına alın.
- Bisküvilerin üzerine muhallebiyi sıkın.
- Elinizi hafif suya batırıp muhallebinizin üzerini düzeltin.
- Ardından hindistan cevizine ya da renkli şekerlemeye bulayın.
- Biraz dinlendirip, soğuttuktan sonra servis edin.
Yemek Tarifleri