Hindistan cevizli Rulo tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Hindistan cevizli Rulo nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan cevizli Rulo Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Hindistan cevizli Rulo nasıl hazırlanır, Hindistan cevizli Rulo yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Hindistan cevizli Rulo için Malzemeler:
2 yumurta akı 1/2 su bardağı su 1 su bardağı şıra 1/4 çaykaşığı tuz 2.5 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı dövülmüş fındık 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi 6 Kişilik
Hindistan cevizli Rulo Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bir kabının içinde tuz, şeker, şekerli sudan ibaret şıra ve soğuk suyu karıştırıp, 20-25 dakika kadar kaynatın. Yumurta aklarını iyice çırpın. Hazırladığınız sıcak şekerli karışımı bir kaşık yardımıyla çırpılmış yumurta akına ilave edin ve sürekli karıştırın. Koyu bir kıvam aldığında yağlı kağıda bosaltın. Hamuru 4-5 santim kalınlığında kesip, içine fındık ve hindistan cevizi karısımını ekleyin. Rulo haline getirip, buzdolabında soğumaya bırakın.