Horlamanın nedenleri belirtileri Sebepleri ve kurtulma yolları
Horlamanın ne olduğunu ve Horlamanın Nedenlerini ÖğrenelimHorlamanın nedenleri belirtileri Sebepleri ve kurtulma yolları Nelerdir, Horlama ve uyku sorunu insanlığın baş belasıdır ve genellikle burun ve üst solunum yolları ile alakalı bir durumdur.
Uyurken damak ve çevre dokularında titreşim sonucu oluşan kaba ses olan horlamanın ve uyku apnesinin yaşamı tehdit eden ciddi bir hastalık belirtisi olduğunu söyledi
Horlama erişkinlerin yüzde 30-40’ında görüldüğüne dikkati çekerek uyarıyoruz. Bu durum erkeklerde daha fazla görülmektedir. Uyku apnesini, uyku sırasında nefes durması ve durma süresinin 10 saniyeden fazla olması durumu olarak açıklanır. Halkın yüzde 5’inde görülen uyku apnesinin her 5 erkekten ve 11 kadından bir tanesini etkileyen bir hastalıktır. Çocuklarda ise uyku apnesi çok büyük bölümü, bademcik ve geniz eti büyüklüğüne bağlı meydana gelmektedir.
Otururken, sohbet ederken, Sinema tiyatro gibi yerlerde, öğle yemeğinden sonra veya televizyon izlerken, genellikle uyukluyorsanız uyku apne hastalığı riskiniz vardır. Uykuda solunum bozukluğu düşünülen hastaların kulak-burun-boğaz ve sistemik muayeneleri dikkatle yapılmalıdır. Göğüs hastalıkları ile birlikte multidisipliner bir yaklaşımla hastalığın altında yatan fizyolojik nedenleri anlamak tanı ve tedavideki en önemli adımdır.
Dikkat edilmesi gereken durumlar
Bu tür durumlarda dikkat edilmesi gereken belirtiler, çocuklarda davranış bozuklukları ve hiperaktive görülmeye başlar. Büyüme gelişme geriliği, gece idrar kaçırma, iştahsızlık ve konuşma bozukluğuna dikkat edilmesi gerekir.
Erişkinlerde ise dikkat edilmesi gereken konuların cinsel işlev bozukluğu, Hayatın olağan akışında sürekli uykululuk hali, konsantrasyon bozukluğu, psikolojik baskı altında hissetme, sinirlilik hali, iştah artış, sabahları alın bölgesinde baş ağrısı ve sabahları ağız kokusu belirtiler arasındadır. Ayrıca, sigara ve alkol uyku apnesi hastalığını ağırlaştırır.
Sigara ve alkol bırakılarak düzenli kilo kontrolüne geçilerek kişinin kendisine uygun tedavi seçenekleri seçilmelidir.
Bu yazıda yer alan tüm içerik bilgilendirme amaçlıdır. İlgili hastalığa yönelik olarak teşhis, tanı ve tedavi hizmeti vermez. Herhangi bir sağlık probleminiz olması durumunda konusunda uzman doktorlar ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.