Hurmalı ıslak kek nasıl yapılır? | Arda'nın Mutfağı hurmalı ıslak kek tarifi
Kanal D'nin sevilen yemek programı sunucusu Arda Türkmen ramazan ayı boyunca hafta içi her gün yemek tarfilerleri ile izleyici karşısına çıkıyor. Arda'nın Mutfağında bugün Hurmalı ıslak kek yapılacak. Peki Hurmalı ıslak kek nasıl yapılır?
Hurmalı Islak Kek Malzemeleri
☘4 adet yumurta
☘1 su bardağı toz şeker
☘10 adet etli hurma
☘1 su bardağı süt
☘1 su bardağı ayçiçek yağı
☘1 su bardağı un
☘3 yemek kaşığı kakao
☘1 paket kabartma tozu
☘1 paket vanilya
Sosu için Malzemeler
☘2 su bardağı süt
☘½ su bardağı ayçiçek yağı
☘2 yemek kaşığı toz şeker
☘2 yemek kaşığı kakao
Hurmalı Islak Kek Nasıl Yapılır?
Sosu için;
Tüm malzemeleri sos tenceresine ilave edip, karıştırın ardından ateşin üzerine alıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Kenara alıp soğutun.
Keki için;
Hurmalarınızı parçalayıcının içerisine alın.
Üzerine sütü ekleyin ve iyice parçalanana kadar çekin.
Şeker ve yumurtaları rengi açılıncaya kadar çırpın.
Ardından ayçiçek yağı ve hazırladığınız hurmalı sütü ilave edip, çırpmaya devam edin.
Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip spatula ile karıştırın.
Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika pişirin.
Not: Kullandığınız kek kalıbının genişlik ve derinliğine göre pişirme süresine dikkat ediniz. Biraz daha az veya fazla olabilir.
Kekiniz fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirip, dilimleyin.
Soğuyan sosu kekin üzerine dökün ve soğuyuncaya kadar bekleyin. Ardından servis edin.