İç işleri bakanlığı Kaymakam alacak! İşte başvuru klavuzu!
Kaymakamlık başvurusu, İçişleri Bakanlığı tarafından adayların erişimine açıldı.
Kaymakamlık başvurusu için detaylar, ilgili kişilerle paylaşıldı. İşte, ÖSYM üzerinden gerçekleştirilecek Kaymakamlık başvurusu için başvuru şartları ve detaylı bilgiler...
ÖSYM, kaymakamlık başvurusu için açmış olduğu müracaatı şu şekilde duyurdu;
"2017 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2017 Kaymakamlık), 9 Eylül 2017 tarihinde Ankara’da uygulanacaktır. Adaylar başvurularını, 13-20 Temmuz 2017 tarihleri arasında bir başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.
Sınava başvuracak adayların Ek’te yer alan kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir."
BAŞVURU NASIL YAPILACAK?
Sınava bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, ÖSYM’nin internet sayfasında “Başvurular” alanındaki açıklamalar doğrultusunda işlemlerini yaparak başvurularını süresi içinde tamamlayacak ve sınav ücretini yatıracaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru başvurunun son günü, saat 23.59’da sona erecektir.
İnternet aracılığıyla bireysel başvuru yapan engelli/sağlık sorunu olan adaylardan, sistemde engel/sağlık bilgisi bulunmayanların veya değişiklik olanların, sağlık/engel bilgilerinin sisteme girilebilmesi için, Sağlık/Engel Bilgi Formunu, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinin bir fotokopisi ile sağlık kurulu raporu / sağlık raporlarının onaylı bir örneğini, engel durumlarını belirten dilekçeleri ile birlikte başvuru süresi içinde ÖSYM’ye ulaştırmaları gerekmektedir.
BAŞVURU KILAVUZUNU OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
SINAVDA HANGİ KONULARDAN SORUMLU OLUNACAK?
Sınavda adayların, kendisinden istenen bir konuda uzun ya da kısa bir metin yazmasına, verilen problemleri yazarak çözmesine ya da verilen sorulara uzun veya kısa, yazılı cevaplar vermesine dayanan açık uçlu (yazılı) sınav uygulanacaktır. Sınavda adaylara, en az 16 açık uçlu sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür ile en az 24 açık uçlu sorudan oluşan Alan Bilgisi uygulanacaktır. Soruların, konular içerisindeki yaklaşık oranı aşağıdaki gibi olacaktır:
Genel Yetenek ve Genel Kültür (%40): Türkçe (%15), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%5), Türkiye’nin Sosyo-ekonomik Yapısı (%10) ve Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları (%10) ile ilgili sorulardan,
Alan Bilgisi (%60): Anayasa Hukuku (%10), İdare Hukuku (%20), Türkiye’nin İdari Yapısı (%8), Türkiye’de Mahalli İdareler (%7), Ekonomi (%15) ile ilgili sorulardan oluşacaktır. Soruların konu içerisindeki oranı %20 oranında eksik veya fazla olabilecektir. Tüm adaylara aynı sorular sorulacaktır.