İftar menüleri | Ramazan 4. gün iftar menüsü (27 Nisan 2020)

Ramazan ayına girmemizle birlikte vatandaşlar akşam iftara yapacakları yemekleri araştırmaya başladı. Biz de sizlerin işini bir nebze kolaylaştırmak için çalıştık ve iftar menüsü hazırladık. İşte Ramazan 4. gün iftar menüsü (27 Nisan 2020) yemekleri, tatlısı

İftar menüleri | Ramazan 4. gün iftar menüsü (27 Nisan 2020)

11 ayın sultani Ramazan ayı bizleri şereflendirdi. Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan iftar sofraları için de hazırlıklar başladı. Evlerde ilk günden akşama ne pişirsem telaşı başladı. Biz de sizler için bu konuda hazırlık yaptık ve Ramazan ayının her günü için iftar menüleri hazırladık. İşte Ramazan'ın dördüncü günü için 27 Nisan 2020 Pazartesi tarihli iftar münüsü...

RAMAZAN 4. GÜN İFTAR MENÜSÜ

1) Mercimek Çorbası

2) Peynirli Maydanozlu Makarna

3)  Fırında Çıtır Tavuk 

4) Çikolatalı Un Helvası 

MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 yemek kaşığı un
1 adet havuç
yarım yemek kaşığı biber ya da  domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
1 litre su
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

İftar menüleri | Ramazan 4. gün iftar menüsü (27 Nisan 2020)

Yapılışı:

Kırmızı mercimek çorbası için sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir.
Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir. Üzerine 1 lt su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir. Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir. Kıvamı koyu gelirse size bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır. Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir. Mercimek çorbası tarifimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

PEYNİRLİ MAYDANOZLU MAKARNA NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

1 paket deniz kabuğu makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı eski kaşar
1 su bardağı İzmir tulumu
½ su bardağı parmesan
½ su bardağı cheddar
2-3 yemek kaşığı susam
1 bağ maydanoz
Tuz
Karabiber

İftar menüleri | Ramazan 4. gün iftar menüsü (27 Nisan 2020)

Yapılışı:

Genelde hepimizin çok acıktığımız da pratik olsun diye tercih ettiğimiz, öğrencilerin favori yemeklerinden olan makarna tarifi ile sizlerleyiz. Ama yanlış anlamayalım, bu sıradan bir makarna değil... Peynir maydanozlu makarna, evet böyle söyleyince de biraz basit geldi ama bu makarnanın farklılığı kullanacağınız peynirlere bağlı... Bu makarna da kullanacağınız peynirler ve maydanozlar makarnanızı öyle bir lezzetli hale getirecek ki inanamayacaksınız. Bu özel tarifte kullanacağınız parmesan peyniri, cheddar peyniri, ve tulum peyniri maydanozlarla da birleştiği zaman lezzetine doyamayacaksınız. Bu kadarla da kalmıyor makarnayı pişirirken içine atacağınız kavrulmuş susamlar da apayrı bir aroma katacak. Son olarak makarna seçerken deniz kabuğu makarnası seçmeye özen gösterin, bu seçim görüntüsü ile hem gözünüzü hem de gönlünüzü doyuracak.
Afiyet Olsun.

FIRINDA ÇITIR TAVUK NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

4 parça kemiksiz tavuk but
200 ml krema
2 su bardağı mısır gevreği
Tuz
Karabiber
200 gr ıspanak
30 gr tereyağı
Havuç
Dolmalık kırmızbiber

İftar menüleri | Ramazan 4. gün iftar menüsü (27 Nisan 2020)

Yapılışı:

Hem çıtır çıtır hem de sağlıklı bir şeyler tüketmek isteyenler için inanılmaz bir tarif ile sizlerleyiz. Denediğiniz de tadına inanamayacağınız bu lezzet hem sağlıklı hem de çıtır çıtır bir lezzet... Fırın da çıtır tavuk tarifi hem gözünüze hem de ağzını da layık. Yine iftar sofralarının favori yemeği olacağına inandığımız bu mükemmel lezzeti sık sık yapmaya başlayacaksınız. Oldukça pratik olan bu tarifi denediğiniz de mideniz bayram edecek. Püf noktaları da oldukça basit. Derisiz tavuk göğüslerini hazırladığınız karışıma daha sonra da galeta ununa bulayıp güzelce tabaklarımıza diziyoruz ve fırına veriyoruz bu kadar... Servis ederken de bir kaç dilim limonla ikram edebiliriz.
Afiyet Olsun.

ÇİKOLATALI UN HELVASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
125 gr. margarin
4 yemek kaşığı sıvıyağ
8 yemek kaşığı un

Çikolatalı harç için Malzemeler

300 gr. bitter çikolata
1 avuç kırık Antep fıstığı

İftar menüleri | Ramazan 4. gün iftar menüsü (27 Nisan 2020)

Yapılışı:

Bugün size ramazanın favori tatlılarından olacağına emin olduğumuz, alışılmışın dışında bir lezzet ile ramazan sofralarınıza konuk oluyoruz. Bildiğimiz un helvasını bu sefer çikolata ile sizlere sunuyoruz. Şüphesiz damaklarınız da harika bir tat bırakacak olan bu enfes tatlı adeta vücudunuza serotonin hormonu salgılayacak. Bu çikolatalı un helvasının tabi ki özel püf noktaları da var. Bunları sizinle paylaşacağız, böylece çikolatalı un helvanız tam kıvamında ağzınıza ve sofranıza layık hale gelecek. Çikolatalı un helvasının en önemli püf noktalarından biri unu rengi iyice dönünceye kadar karıştırmaktır. Ve çikolatalarımızı benmari usulünde eritmek çikolatalı un helvanıza daha da hakiki, lezzetli bir tat verecektir. Çikolatalı un helvanızı servis yaparken üzerine badem ekleyebilirsiniz. Bu nefis tatlı adeta gününüzü mutlu bitirmenizi sağlayacak.

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ NEDİR?

Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi, Kutsal kitabımız olan Kur'an'ın bu ayda indirilmiş olmasıdır. Yüce Allah Kur'an'da " Ramazan ayı insanları kurtuluş yolan götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur'an'ın indiği aydır. "(Bakara suresi, ayet 185) buyurmuştur. Kur'an', Allah tarafından insanlara öğüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiştir. Bu nedenle Kur'an insan için hayati değer taşır. Kur'an okumak bir ibadettir. Peygamberimiz Allah'ın bildirdiği görev ve sorumluluklarımızı sıkça hatırlamamız için Kur'an'ı çok okumayı teşvik etmiştir. Müslümanlar, ramazan ayında Kur'an okumaya her zamankinden daha çok özen gösterirler. Bunun için evlerde veya camilerde bir araya gelerek, her gün Kur'an'dan yirmi sayfa okurlar. Ramazan ayının sonuna gelindiğin de ise Kur'an'ı baştan sona bir kez okumuş olurlar. Buna hatim denir. Daha sonra hatim duası yapılır. Müslümanlar yüzyıllar boyu bu geleneği devam ettirmişlerdir. Kur'anıkerim, ramazan ayının Kadir Gecesi'nde indirilmeye başlanmıştır. Kadir gecesi ramazan ayının 27. gecesi olarak bilinir. Yüce Allah Kadir Gecesi'nin "Bin aydan daha hayırlı" olduğunu haber vermiştir. Peygamberimiz de "Kim inanarak ve sevabını Allah'tan umarak Kadir Gecesi'ni değerlendirirse geçmiş günahları bağışlanır" (Buhari) buyurarak, bu gecenin önemini belirtmiştir.

İftar menüleri | Ramazan 2. gün iftar menüsü (25 Nisan 2020)

Bu konuda imam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:Mübarek Ramazan ayı, çok şereflidir. Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları affolur. Cehennemden azat olur. O oruçlunun sevabı kadar, ayrıca buna da sevap verilir. O oruçlunun sevabı hiç azalmaz.

Bu ayda, emri altında bulunanların, işlerini hafifleten, onların ibadet etmelerine kolaylık gösteren âmirler de affolur, Cehennemden azat olur. Ramazan-ı şerif ayında, Resulullah, esirleri azat eder, her istenilen şeyi verirdi. Bu ayda ibadet ve iyi iş yapabilenlere, bütün sene bu işleri yapmak nasip olur. Bu aya saygısızlık edenin, günah işleyenin bütün senesi, günah işlemekle geçer.

Bu ayı fırsat bilmeli, elden geldiği kadar ibadet etmelidir. Allahü teâlânın razı olduğu işleri yapmalıdır. Bu ayı, ahireti kazanmak için fırsat bilmelidir.Kur'an-ı kerim, Ramazanda indi. Kadir gecesi, bu aydadır. Ramazan-ı şerifte, iftarı erken yapmak, sahuru geç yapmak sünnettir. Resulullah bu iki sünneti yapmaya çok önem verirdi.İftarda acele etmek ve sahuru geciktirmek, belki insanın aczini, yiyip içmeye ve dolayısıyla her şeye muhtaç olduğunu göstermektedir. İbadet etmek de zaten bu demektir.Hurma ile iftar etmek sünnettir. İftar edince, (Zehebez-zama' vebtellet-il uruk ve sebet-el-ecr inşaallahü teâlâ) duasını okumak, teravih kılmak ve hatim okumak önemli sünnettir.

Bu ayda, her gece, Cehenneme girmesi gereken, binlerce Müslüman affolur, azat olur. Bu ayda, Cennet kapıları açılır. Cehennem kapıları kapanır. Şeytanlar, zincirlere bağlanır. Rahmet kapıları açılır. Allahü teâlâ, bu mübarek ayda Onun şanına yakışacak, kulluk yapmayı ve Rabbimizin razı olduğu, beğendiği yolda bulunmayı, hepimize nasip eylesin! Âmin. (Mektubat ,1.c. 45.m.) Mübarek vakitlerde, günahlardan titizlikle uzak durmalı, taatları, ibadetleri ve her çeşit hayratı artırmalıdır. Zira Allahü teâlâ, tarafından sevilen kimse, faziletli vakitlerde faziletli amellerle meşgul olur. Buğzettiği kul ise; faziletli vakitlerde kötü işlerle meşgul olur. Kötü işlerle meşgul olanın bu hareketi azabının daha şiddetli olmasına ve Allahü teâlânın, ona daha çok buğzetmesine sebep olur. Çünkü o, böyle yapmakla vaktin bereketinden mahrum kalmış ve onun hürmet ve şerefini çiğnemiş olur. (Mev'iza-i hasene)

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡