İftar saati 2020 İstanbul

İftar saati 2020 İstanbul konusu Ramazan ayına kısa bir kala vatandaşlar tarafından internet arama motorlarında araştırılıyor. İşte detaylar...

İftar saati 2020 İstanbul

On bir ayın sultanı Ramazan ayına kısa bir süre kaldı. Bu kutsal ayda Müslümanlar sahura kalkacak, oruç tutacak ve ibadetlerini özveri ile yapacak. Bu doğrultuda Ramazan ayını İstanbul'da geçirecek olan ve oruç tutacak olan vatandaşlar internet arama motorlarında İftar saati 2020 İstanbul konusunda araştırmalar yapıyor. İşte detaylar...

ORUÇ NEDİR? NASIL TUTULUR?

Belirli bir zaman dilimi için yemek yeme ve bir şeyler içme eylemine ara verme anlamına gelen oruç ibadeti; İslam’ın üçüncü şartı olarak kabul edilir.Oruç ibadetini yerine getirmek isteyen kişi; imsak vaktinden (tan yerinin ağarmaya başladığı vakit), güneşin battığı vakte kadar yemek yememek, bir şeyler içmemek ve hiçbir şekilde cinsel ilişkiye girmemek ile yükümlüdür.Oruç; sadece Ramazan ayında aç ve susuz kalmayı tabir etmez. Kişinin aynı zamanda bu zaman dilimi içerisinde hiçbir şekilde küfür etmemesi, diğer insanların kalbini kırmaması, yalan söylememesi de gerekir.Hicretin 2. yılında farz kılınan oruç ibadeti; İslam dininin 5 şartından biri olarak; oruç tutmaya herhangi bir engeli bulunmayan ve buluğ çağına eren tüm Müslümanlara farz kılınmıştır.

İFTAR NEDİR?

Sözlükte fatr “yarmak, kesmek; yaratmak, icat etmek”, bu kökten türeyen iftâr ve fıtr kelimeleri diğer bazı anlamların yanı sıra “orucu açmak, oruçluya orucu açtırmak, başlanmış bulunan orucu bozmak veya hiç oruç tutmamak” gibi mânalara gelir. Kur’an’da fatr kökünün çeşitli türevleri kullanılmakla ve ayrıca oruçtan ve oruç tutmamayı haklı kılan bazı mazeretlerden söz edilmekle birlikte (el-Bakara 2/184-185, 187) kelime olarak iftar ve fıtr geçmez. Hadislerde ve sahâbe sözlerinde ise oruç ibadetiyle ilgili birçok ayrıntılı hüküm belirtilirken bu iki kelimenin yukarıdaki anlamlarda yaygın bir kullanıma sahip olduğu görülür.

İftar saati 2020 İstanbul

İFTAR SAATİ İSTANBUL 2020

Diyanet İşleri Başkanlığı, 24 Nisan Cuma günü başlayacak olan Ramazan ayının iftar ve sahur saatlerini kamuoyuna duyurdu. İstanbul'da orucunu açan kişiler İstanbul'daki iftar saatlerini araştırıyor. İşte iftar saatleri...

İSTANBUL İFTAR SAATLERİ 2020

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ

Ramazan ayı arap aylarından Receb, Şaban’dan sonra takip eden ayın ismidir. Fakat Rasülüllah’ın İslam’ı tebliğinden sonra İslam ve Müslüman’ların ortak kabul ettiği çok önemli sosyal olayların yaşandığı toplumda suç oranının bile aşağılara düştüğü mübarek bir aydır. Kur’an-ı Kerim’in Bakara suresinin 185. Ayet-i kerimede “Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır. Öyle ise, sizden ramazan ayına ulaşanlar onda oruç tutsun…” buyurularak, ramazan ayında insanlık âlemine rahmet yönünde kaynaklık eden, insanlara ışık olan, Allah’tan gönderilmiş, gönüllere su serpen açıklamanın içinde bulunduğu ve hakkı bâtıldan, iyiyi kötüden, hayırlıyı şerliden ayıran Allah Kelâmı, kıyamet gününe kadar insanların derdine ilaç olacak ve Resülüllah’ın yaşayan mucizesi Kur’an, O mübarek ayda indirildiği bildirilerek, Ramazan’a değer kazandırılmıştır. 

Ayrıca bir Hadis-i Şerif’te “Kim, faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır”  buyruldu. Ramazan ismi kullanılarak değerli bir ay oluşu bize bildirilmiştir. Başka bir Hadis-i Şerifte de “Ramazan ayı girdiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar bağlanır.” 

İslam tarihi boyunca ramazan haricindeki aylarda birbirlerini hırpalayan hatta, birbirlerinin kanını döken toplumlar, Ramazan ayında barış, af, müsamaha ve birbirlerini dinleyip anlama noktasına döndüğü defalarca görülmüştür.

İftar saati 2020 İstanbul

Efendimiz (S.A.V.) bir hadisinde “Ramazan-ı Şerife giripte bu ay çıkmadan kendini Cenâb-ı Hak’ka bağışlatamayan kimse perişan olsun. Anne ve babası yaşlılık günlerini yanında geçirip de (onları hoşnut ederek) cennete giremeyen kimse perişan olsun. " buyurmuştur.   

Başka bir Hadis-i Şerif’te de Efendimiz (S.A.V.) “Ramazan ayında bana 5 şey verildi ki, benden önce kimseye verilmedi.

Birincisi; Ramazan’ın birinci gecesi oldu mu, Allah’ u Teâlâ mü’minlere rahmet nazarıyla bakar, rahmet nazarıyla baktığı kişileri ebediyen azap etmez.

İkincisi: Akşama erdikleri zaman ağızlarında kalan açlık kokusu, Allah katında misk kokusundan daha temizdir.

Üçüncüsü: Ramazan’ın her gece ve gündüzü melekler oruç tutanlara istiğfar ederler.

Dördüncüsü: Allah’ü Teala cennete emreder, kullarım için hazırlık yapın güzelleşin, çünkü kullarım dünya yorgunluğundan evime ve ikramıma sığınarak istirahat etmek isterler.

Beşincisi: Ramazan’ın son gecesi oldu mu, Allah hepsini afv eder buyurunca bir kişi şöyle dedi: O gece Kadir gecesi mi Ya Rasülallah? Efendimiz; “Hayır sen işçileri görmüyor musun çalışıyorlar işleri bitince ücretlerini alıyorlar.”  buyurdu.

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığının, 2020 yılı dini günler listesine göre Ramazan ayı 24 Nisan Cuma günü başlayacak ve 23 Mayıs 2020 tarihinde sona erecek.  

İftar saati 2020 İstanbul

RAMAZAN'DA YAPILACAK İBADETLER NELERDİR?

- Oruç tutmak

- Geceleri Peygamber Efendimiz'in sav sünneti olan teravih namazını kılmak

- Kur'an okumak

- Namazları cemaatle kılmak

- Sahur yapmak

- İftar ettirmek

-Kadir Gecesini aramak

- Sabretmek

-İhsan ve ikramda bulunmak

- Tövbe etmek

-Cenneti istemek

-Çokça Kelime-i Tevhid söylemek

- Ramazan umresi yapmak

- Açları doyurmak 

RAMAZAN AYINDA HANGİ NAMAZLAR KILINMALI?

- İlk 10 gün içinde kılınabiliyorsa, tesbih namazı kılınır ve Hatm-i Enbiyâ yapılır.

- İkinci 10 gün içinde yine aynı şekilde kılınabiliyorsa, tesbih namazı kılınır ve Hatm-i Enbiyâ yapılır.-

-Üçüncü 10 gün içinde tevbe-istiğfar, Hatm-i Enbiyâ ve 7 salât-ü selâm okuduktan sonra yapılabilirse Hatm-i İstiğfâr yapılıp, yani 1001 defa:"Estağfirullâhe'l-azıym. Ve etûbü ileyk" denilip, bittikten sonra 7 ilâ 70 salat-ü selâm okunur ve duâ yapılır. 

İftar saati 2020 İstanbul

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayı içinde olan ve ‘Bin Aydan Daha Hayırlı’ olarak ifade edilen Kadir Gecesi ise 19 Mayıs 2020’de idrak edilecek

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığının, 2020 yılı dini günler listesine göre Ramazan Bayramı, 24 Mayıs Pazar günü başlayacak ve 26 Mayıs Salı günü sona erecek.  

 

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡