İftarda ne pişirsem? Kolay İftar yemekleri tarifleri 2018
Hergün iftarda ne pişirsem diye düşünen okurlarımız için iftar menüsü, iftarda ne pişirsem diye düşünüyorsanız haberimizden öğrenebilirsiniz. Değişik ve kolay tariflerle sizlerin karşısındayız.
Ramazan Ayının gelmesi ile birlikte bugün iftarda ne pişirsem sorusuna cevap bulabileceğiniz, iftarda ne pişirsem diye düşünen okurlarımız için iftar menüsü, iftarda ne pişirsem diye düşünüyorsanız haberimizden öğrenebilirsiniz. değişik ve kolay tariflerle sizlerin karşısındayız. İşte Ramazan sofralarınızı renklendirecek birbirinden kolay iftar menüleri haberimizle karşınıdayız. İşte sizler için bugüne hazırladığımız iftar menüsü:
BAŞLANGIÇ
Lebeniye Çorbası
ARA SICAK
Sucuklu Paçanga Böreği
ANA YEMEK
Patlıcanlı Perde Pilavı
SALATA
Lübnan Güzeli: Tabbule Salatası
TATLI
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Herkese afiyet olsun.
Sıcak bir başlangıç: Lebeniye çorbası tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı kırık pirinç
1,5 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı un
1/2 adet limonun suyu
6 su bardağı su
Köftesi için:
200 gram köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Köfteleri kızartmak için:
2,5 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
2 tatlı kaşığı kuru nane
Yayla çorbası seven herkesin bayılacağı lebeniye çorbası Lübnan mutfağının en sevilen ve ülkemizde de sıkça tüketilen lezzetlerden biri. İçindeki köftelerle üstelik çok da doyurucu.
Nasıl Yapılır?
Pirinci yumuşayana kadar haşlayın. Kıymayı soğan, tuz, karabiber ekleyerek yoğurup köfte kıvamına getirin. Pişen pirinçlerin üzerine 4-5 su bardağı daha su ekleyip nohutları da üzerine ilave edin. Yoğurdu, unu, limon suyunu ve yaklaşık yarım su bardağını çırpıp tencerede kaynayan pilav suyundan 1 bardağı içine ekleyin. Yoğurtlu karışım ılındıktan sonra nohut-pirinç karışımına yavaş yavaş ekleyip kaynamaya bırakın. Diğer yandan köfteleri kızartıp 2 tatlı kaşığı naneyi ekleyerek kızdırın. Çorbayı kaselere servis ettikten sonra üstlerinde naneli, köfteli yağı gezdirin.
Patlıcanlı Perde Pilavı tarifi
Patlıcanlı Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
4-5 adet patlıcan
300 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1,5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sıvı yağ
Patlıcanlı Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun. Enlemesine kesin. Tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Sonra sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Mümkünse havlu kağıt üzerine koyarak yağını süzün. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağda az soteleyin. Peşinden kıymayı, domatesi ve salçayı ekleyin. Baharatları koyarak pişirin. Borcamı yağlayın. Patlıcanları borcamın ortası boş kalacak dik şekilde kenarlara dizin.
Ortadaki boşluğa kıymalı harcı koyun. Üzerine pirinci ekleyin. Kenarlardaki patlıcanları üzerine kapatın. 2,5 su bardağı sıcak su ilave edin. Patlıcanların üzerine ısıya dayanıklı bir tabak koyun. 200 derecede pişirin. Piştikten sonra üzerini bezle örtün ve 10 dk bekletin. Sonra ters çevirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Sucuklu Paçanga Böreği Tarifi
Ara sıcak denildi mi akla ilk gelen geleneksel paçanga böreğinin sucuklu hali... Özellikle pastırma kokusundan çekinenlerin tercihi...
Sucuklu Paçanga Böreği Tarifi (4 Adet)
Sucuklu Paçanga Böreği İçin Malzemeler :
1 adet yufka
4 yemek kaşığı küp küp doğranmış sucuk
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için sıvıyağ
Sucuklu Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?
Sucuklu Paçanga Böreği Yapılışı :
1 adet yufkayı üçgen olacak şekilde 8 eşit parçaya kesin.
Daha sonra 1 yufka parçası alıp, tezgah üzerine serin. Üzerini az miktar sıvıyağ ile yağlayıp, üzerine 2. yufka parçasını koyun. Eğer yufkanız kalın ise tek yufka parçası kullanın.
Ardından yufkanın geniş kısma 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 yemek kaşığı küp küp doğranmış sucuk koyun. Yufkayı kenarlardan içe doğru kıvırıp, çok sıkmadan rulo şeklinde sarın. Yufkanın uç kısmının yapışması için az miktar su ile ıslatın. Diğer yufka parçalarına da aynı işlemi uygulayın.
Hazırladığınız sucuklu paçanga böreğini kızgın yağ içinde arkalı önlü kızartın.
Sucuklu paçanga böreği piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Paçanga böreği gerek kahvaltı gerekse ana yemek öncesi ara sıcak olarak servis edilen lezzetli bir börektir.
Afiyet olsun
Lübnan Güzeli : Tabbule Salatası Tarifi
Detoks salatası da denilebilecek oranda maydanoz ve nanenin doğrandığı, sıcak suda şişen bir parça ince bulgurun tokluk hissi yarattığı, domates, zeytinyağı ve limon suyunun tadını verdiği tabbule salatası tarifi Lübnan mutfağının gözdesi.
Tandırda pişen ekmek ile de servis edilen salata tarifi, başlı başına diyet bir öğün olabilir.
2 kişilik
30 dakika
Malzemeler
2 demet maydanoz
1 demet taze nane
6 adet taze soğan
3 adet orta boy domates
1 çay bardağı ince bulgur
1,5 çay bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi (arzuya göre)
1/2 çay kaşığı tuz
Püf Noktası
İnce bulguru şişmesi için üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle, kapalı bir kapta 15-20 dakika kadar bekletin.
Nasıl Yapılır?
Sadece bir kez yıkadığınız ince bulguru cam bir kaba alın. Sıcak su ile ıslattıktan sonra ağzını kapattığınız kapta, şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.
Bol suda yıkayıp, sularını süzdürdüğünüz maydanoz ve taze naneyi sap kısımlarıyla birlikte ince ince kesin. Taze soğanları incecik kıyın.
Dört eşit parçaya bölüp, çekirdekli kısımlarını aldığınız domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın.
Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri derin bir salata kasesine alın. Şişip, yumuşayan bulgur ile salata malzemelerini harmanlayın.
Salatanın sosu için; zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salata kasesine aktarın.
İyice karıştırdığınız salatayı servis tabağına alın ve bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Kullanacağınız zeytinyağı ve nar ekşisi miktarını damak tadınıza göre azaltıp, arttırabilirsiniz.Salata karışımına küçük parçalar halinde doğradığınız kuru soğan da ekleyebilirsiniz. Nar ekşisini arzuya göre ilave etmeyebilir, salatanın süslemesinde nar tanelerine yer verebilirsiniz.
Muhallebili Kadayıf
Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 20dk
Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
350 g kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema(200ml)
Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı
1. Kadayıfı kavurarak muhallebili kadayıf tatlısının yapımına başlayalım Kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)
2. Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
3.Hazırladığımız krema ve kadayıfı tepsiye yerleştirelim Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Bu işlem için kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz.
4. Tatlımızı soğumaya bırakalım Tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin.
5.Notlar: Tatlıyı daha büyük bir fırın kabında yapabilir miyim? Büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz ancak muhallebi kısmı bu kadar kalın olmaz. Vermiş olduğum ölçüdeki kalıp oldukça ideal.
Muhallebili kadayıf tatlısını daha kolay servis yapabilmek için isterseniz porsiyonluk kuplarda da hazırlayabilirsiniz.
Hazır kavrulmuş kadayıf kullanabilirsiniz, aynı şekilde tavaya alarak dilediğiniz rengi alana kadar kavurmaya devam etmelisiniz.
Krema yerine toz krem şanti kullanabilirsiniz bu şekilde deneyip memnun kalanlar yorumlarda belirtmişlerdi, aynı şekilde hiçbirisini kullanmadan yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.