İkinci Seçil Erzan davası şoke etti! 900 kişi ponzi ağına düşmüş

"İkinci Seçil Erzan" olarak adlandırılan dolandırıcılık olayında yabancılar ve gurbetçiler hedef alınmıştır. Ponzi dolandırıcılığı olarak bilinen bu olaya ilişkin 48 şikayet var. 900 mağdur var ve vurgunun 200 milyon euroya yaklaştığı iddia ediliyor. Davada gözaltına alınan üç şüpheliden ikisi tutuklanırken, yurt dışına kaçan üç şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

İkinci Seçil Erzan davası şoke etti! 900 kişi ponzi ağına düşmüş

Türkiye'de uzun süredir gündemde olan Seçil Erzan vakasına benzer bir dolandırıcılık olayında yeni gelişmeler yaşandı. Ertuğrul S. ve dört arkadaşı, Dubai'deki bir finans şirketinin temsilcileri olduklarını iddia ederek önce akrabalarını ardından yüzlerce kişiyi tuzağa düşürdü.

Yatırımcılara yüksek kar elde edecekleri vaadiyle paralarını toplayan şüpheliler. Yatırımcılara, ağı genişletmek için getirdikleri her kişi için yüzde on ödeme sözü verdiler. Mağdurlara, yatırdıkları paradan aylık olarak yüzde on beş, yıllık olarak ise ana paranın beş katı kadar kar payı sağlayacağını vaat etti.

Mağdurların çoğu gurbetçiler ve yabancılar, dolandırıldıklarını anladıktan sonra geçen aylarda suç duyurusunda bulundu.

900 KİŞİDEN 200 MİLYON AVRO VURGUN YAPTILAR

Dolandırıcılık olayının 900 mağduru ve yaklaşık 200 milyon avroluk vurgun olduğu tahmin ediliyor. Kamuoyunda "Seçil Erzan olayı" olarak bilinen bu olay, Avukat Anıl Aba tarafından aynı dolandırıcılık sistemi ile ilişkilendirildi. Ponzi dolandırıcılık sisteminin mağdurları kısa vadede yüksek kazanç elde edecekleri vaadiyle kandırdığını vurguladı.

Masak'ın raporuna göre, 48 şikâyetçi mağdur yaklaşık 3 milyon avro dolandırıldı. Ancak Avukat Aba, bu rakamın daha düşük olduğunu ve gerçekte 900 mağdur olduğunu söyledi. Aba, "MASAK raporunda 3 milyon avro civarı olduğu belirtilmektedir" dedi. Bununla birlikte, 48 kişinin şikâyetçi olduğu dosyada bu meblağ yer almaktadır. Bu suçtan 900 kişinin zarar gördüğünü düşünüyoruz. Ortalama olarak 200 milyon avro civarında bir dolandırıcılık ağından bahsedildiğini belirtti.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT