2023 İŞKUR çalışma saatleri - İŞKUR Cumartesi açık mı?

İş ve İşçi Bulma Kurumu 2023 İŞKUR çalışma saatleri vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki İŞKUR öğle arası kaç saat, İŞKUR Cumartesi günleri açık mı? İŞKUR kaçta açılıyor kaçta kapanıyor? İşkur hangi günler açık? tüm soruların cevabını bu içerikte bulabilirsiniz.

2023 İşkur çalışma saatleri merak ediliyor.. Haberimizden Tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

İşkur Nedir? öncelikle bu soruya yanıt verelim: İşkur, genel amacı işsizliği engellemek olan iş-kur işe alım sürecinde de etkili rol oynar. İş bulamayan ve personel açığı olan üyelerinin taleplerine karşılık verir. İş-kur istihdamın yaygınlaştırılması, iyileştirilmesi ve korunması amacı ile görev yapan ve en temel amacı işsizliği önlemek olan bir kuruluştur.

İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun 4 Ekim 2000 yılında kapatılması ile İş-Kur kurulmuştur. Son zamanlarda pek çok personel bulma ve yerleştirmede etkin rol alan iş-kur binlerce kişiye iş olanağı sundu.

2023 İŞKUR çalışma saatleri nedir?

İşkur'un açılış saati nedir?

İşkur Saat 08.00 da açılıyor.

İşkur'un kapanış saati nedir?

İşkur'un saat 17:30 da kapanıyor.

İşkur'un öğle tatili saati nedir?

12.00 – 13.00 saatleri arasında öğle tatili yapmaktadır.

İŞKUR Cumartesi açık mı?

İş ve İşçi Bulma Kurumu İŞKUR Cumartesi günleri ne yazık ki hizmet vermiyor. Sadece hafta içi mesaisi bulunuyor. Ayrıca İşkur her il merkezlerinde mevcuttur. Bu şekilde bizzat kendiniz giderek de başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

2018 İŞKUR çalışma saatleri - İŞKUR Cumartesi açık mı?

İşkur’un Görevleri Nedir?

İşkur yeni istihdamlar oluşturmak için çeşitli meslek edindirme kursları yürütmektedir. Bazı kurum ve kuruluşlarla yapmış olduğu anlaşmalar doğrultusunda personel yetiştirmek için kursiyerlere ve kurumlara çeşitli ayrıcalıklar tanır.

Bu ayrıcalıklar; belli bir süre içerisinde yetiştirdikleri personellerin sigorta pirimini ve günlük olarak maaş ödemelerini karşılamaktadır. Meslek edindirme kursları ile belli bir mesleği olmayan kişilere belli bir ücret ödeyerek meslek sahibi yapmaktadır. İş başı eğitim programları ve meslek edindirme kursları ile işi olmayanlara iş mesleği olmayanı meslek sahibi edindirme amacı ile işsizlik sorununa çözüm getiriyor.

Bu iş bulma programlarının yanı sıra geçerli bir sebeple işinden ayrılanlara ya da yüz kızartıcı sebepler dışında işten çıkarılanlara kıdem ve maaşlarına göre değişkenlik gösteren aylarla maaş ödemeleri ile kişilerin iş bulana kadar zor durumda kalmalarını engellemek.

İş-kur uluslararası hizmet sunan kurumların aldıkları kararları takip ederek değerlendirerek kanun ve tüzük ile kendisine verilen görevleri üstlenmektedir.

Neden İŞKUR?

Ülkemizde kamu istihdam hizmetlerine ilişkin ilk yasal düzenleme, ilk iş yasamız olan 1936 tarihli 3008 sayılı İş Kanunudur.

Söz konusu Kanun iş ve işçi bulma aracılığı yapan özel büroların yasaklanmasını ve bu hizmetin kamu tekelinde yapılmasını sağlayacak İş ve İşçi Bulma Kurumunun üç yıl içinde kurulmasını öngörmekteydi.

Üç yıllık sürede kurum kurulamayınca 1939 tarihli 3612 sayılı Kanun ile Kurumun yasa tasarısının iki yıl içinde TBMM'ne sunulacağı kararlaştırıldı. Ancak araya II. Dünya Savaşının da girmesiyle bu süre de aşıldı ve sonunda 21 Ocak 1946 tarihinde 4837 sayılı Kanun ile kamu istihdam hizmetler…vermek üzere İş ve İşçi Bulma Kurumu (İİBK) kuruldu.

İş ve İşçi Bulma Kurumu 15.03.1946 tarihinde faaliyete geçti. 4837 sayılı Kanun Kurumun görevini "işçilere vasıflarına uygun işler bulmak ve işverenlere de işlerine uygun vasıfta işçi bulmak" yani iş ve işçi bulmaya aracılık olarak ş ve İşçi Bulma Kurumu 15.03.1946 tarihinde faaliyete geçti. 4837 sayılı Kanun Kurumun görevini "işçilere vasıflarına uygun işler bulmak ve işverenlere de işlerine uygun vasıfta işçi bulmak" yani iş ve işçi bulmaya aracılık olarak belirlemiştir.

İŞKUR'un hizmetlerinden internet üzerinden yararlanabilir miyim?

İşverenler, işveren olarak kuruma başvurduktan sonra internet üzerinden işgücü istemi'nde (iş ilanı) bulunabilir, ardından davet-görüşme süreçlerini internet üzerinden gerçekleştirebilirler.

İŞKUR'un hizmetlerinden internet üzerinden yararlanabilmem için neler yapmalıyım?

İnternet üzerinden işlem yapabilmek için SGK ve Vergi numarası bilgilerini girerek Kurumumuza kayıt olmanız gerekmektedir.

Kullanıcı kaydı oluşturduktan sonra, sistem girişi ekranının (web sayfasının) sağ üst köşesinden "işveren girişi" bağlantısına tıkladıktan sonra, T.C. Kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yapabilir ve kurum hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilirsiniz.

İşveren kaydımı nasıl oluşturabilirim?

Anasayfamızdaki işveren için olan "üye ol" bağlantısına tıklanarak veya anasayfada üstte yer alan "kısayollar" bölümünden "işveren üyeliği" bağlantısına tıklanarak kimlik bilgileriniz ve işyeriniz ile ilgili olan alanlar doldurularak işveren kaydını oluşturabilirsiniz.

İşveren kaydı oluşturulmasından sonra, işveren olarak sisteme giriş yapabilir miyim?

İşyeri kaydı oluşturulmasından sonra kurum personeli tarafından işyerinin onaylanması işlemi yapılmadan işveren olarak sisteme giremezsiniz. İşyeri kaydınızın onaylanması için işyerinizin bulunduğu il/şube müdürlüğümüz ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Onay işlemi tamamlandıktan sonra, T. C. Kimlik numaranız, şifreniz ve işyeriniz için verilen İŞKUR numarası ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
1 Yorum