İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Teşviki 2017
İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Koşulları:Teşvikten yararlanmak için:18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olmak.31.12.2017 tarihine kadar başlatılan işbaşı eğitim programlarını tamamlamak.Programın bitiminden sonra en geç 3 ay içerisinde
Tarihler:01.07.2015 - 31.12.2017
İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Koşulları:
Teşvikten yararlanmak için:
18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olmak.
31.12.2017 tarihine kadar başlatılan işbaşı eğitim programlarını tamamlamak.
Programın bitiminden sonra en geç 3 ay içerisinde programı tamamladıkları meslek alanında istihdam edilmek.
İşe alındıkları yıldan bir önceki takvim yılında işyerinden bildirilen aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısının ortalamasına ilave olmak.
İşe alındıkları işyerinin faaliyet gösterdiği sektör;
İmalat sanayinde ise 42 ay,
Diğer sektörlerde ise 30 ay,
sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanıyor.
30 yaşından büyüklerin istihdam edilmesi durumunda
Katılımcının cinsiyetine göre 6 aydan 30 aya kadar işveren sigorta primi İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. (4447 sayılı Kanun Geçici 10.madde)
Ayrıca, Programa katılan kişilere İŞKUR’un yaptığı ödemeler dışında programın düzenlendiği işveren tarafından yapılan ve aylık asgari ücretin yarısını geçmeyen fiili ödemelerin gelir vergisi kanunu gereğince vergi matrahından indirilmesi imkânı bulunmaktadır. (193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu 40/11.madde)
Mesleki Eğitim Kursları
“Mesleksizlikle Mücadele Ediyoruz”
İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm mesleklerde işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla meslek edindirme ve geliştirme kursları düzenliyoruz.
Kurslara katılmak için;
Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
15 yaşını tamamlamış olmak,
Yetiştirilecekleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak,
İşverenin aradığı özel şartları taşımak,
İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,
Emekli olmamak gerekmektedir.
Eğitimlere katılmaları ve kurs sonunda da istihdam edilmeleri İl Müdürlüğü'nce uygun görülen yükseköğretim ve açık öğretim öğrencileri de kurslara katılabilirler.
Mesleki eğitim kursları ücretsiz olup Kurum tarafından kursiyerlere devam ettikleri fiili eğitim günü süresince ödeme (20 TL) yapılmaktadır. Ayrıca İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası ile Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri İŞKUR tarafından karşılanmaktadır.