İŞKUR'a kayıt nasıl olunur? İnternetten İş nasıl aranır?
Günümüzde iş ararken kullanılan yollardan bazılarını aşağıda görebilirsiniz daha sonrada İŞKUR’a kayıt nasıl olacağınızı açıklamaya çalışacağız.
Günümüzde iş ararken kullanılan yollardan bazılarını aşağıda görebilirsiniz daha sonrada İŞKUR’a kayıt nasıl olacağınızı açıklamaya çalışacağız.
İŞKUR NEDİR?
İşkur, genel amacı işsizliği engellemek olan iş-kur işe alım sürecinde de etkili rol oynar. İş bulamayan ve personel açığı olan üyelerinin taleplerine karşılık verir. İş-kur istihdamın yaygınlaştırılması, iyileştirilmesi ve korunması amacı ile görev yapan ve en temel amacı işsizliği önlemek olan bir kuruluştur.İş ve İşçi bulma kurumunun 4 Ekim 2000 yılında kapatılması ile İş-Kur kurulmuştur. Son zamanlarda pek çok personel bulma ve yerleştirmede etkin rol alan iş-kur binlerce kişiye iş olanağı sundu.
İŞKUR’a Kayıt Olma Koşulları
İş arayanların İŞKUR’a Kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları ve kayıt esnasında fiilen askerlik görevinde bulunmamaları gerekmektedir. Mesleklerinin tespitinde beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.Kaynak: İŞKUR Başvuru Nasıl Yapılır > Şifremi Unuttum
İŞKUR’ a Üye Nasıl Olunur ?
İŞKUR’a üye yada kayıt olmak için iki yol bulunmaktadır. Kayıt yollarını anlatmaya başlamadan önce İŞKUR’daki işlemleriniz için hiçbir ücret ödemeyeceğinizi hatırlatmak isteriz. Kayıt yolları ;
I.Yol : Bulunduğunuz şehirde bulunan İşkur İl Müdürlüğüne kimliğiniz ve eğitim durumunuzu gösterir belge ile başvurmak. İŞKUR’da görevli personel size kayıt için yardımcı olacaktır.
II. Yol : www.iskur.gov.tr adresinden kayıt olmak. İşkur’a üye olmak için öncelikle www.iskur.gov.tr adresine tıklayınız.
Açılan sayfada üst tarafta bulunan Üyelik butonuna tıklayınız. Karşınıza yeni bir sayfa daha çıkacak. Makalenin giriş kısmında belirttiğimiz üzere iş arayanlar için kayı nasıl olunuru tarif ettiğimiz için yolumuza İş Arayan Üyeliği linkine tıklayarak devam ediyoruz. Butona tıkladığımızda yeni bir sayfa açılacak ve karşınıza Üyelik Sözleşmesi çıkacak ; sözleşmeyi okuduktan sonra sözleşmenin hemen alt tarafında bulunan Onaylıyorum butonuna tıklıyoruz. Artık üyelik işlemlerimiz tam olarak başlamaktadır. Öncelikle kimlik bilgilerimizi giriyoruz, sonra ki işlem eğitim bilgilerimiz, askerlik bilgileri,hobiler ile devam ediyor. Her yeni açılan sayfada bilgileri doğru olarak girdikten sonra ileri butonuna tıklıyoruz.
Unutmayınız girdiğiniz bilgiler sizi doğru işe başvurabilmeniz için büyük önem arz etmektedir.
İŞKUR sizi sadece kamuda istihdam etmenin yanında özel sektörde de istihdam etmek için yönlendirecektir. Bu nedenle yanlış vereceğiniz bilgilerin iş bulmanızı olumsuz etkileyeceğini unutmayınız.
En kısa zamanda size en uygun işi bulmanızı dileriz.
Detaylı bilgi için: www.iskur.gov.tr
İŞSİZLİK MAAŞI ALMA ŞARTLARI NELER?
Bu uygulamadan faydalanmak için işten çıkartılmış olmanız gerekiyor, yani kendi isteğiniz dışında işinizi kaybetmiş olmanız örneğin; iş yerinin iflas etmesi gibi kendi isteğiniz dışında gerçekleşen olaylara bağlı olması gerekiyor. İşsizlik maaşını kimler alabilir sorusunun cevabı ise belli oldu. İşsizlik maaşı alma şartları arasında çalıştığınız yerden ayrılmadan önce 120 gün prim ödeyerek çalışmış olmanız da gerekiyor ve son üç yıl içerisinde en az 600 gün işsizlik sigortatı primlerinizi ödemiş olmak da gerekli oluyor. Eğer bu durumları yaşayan kişilerden biriyseniz bulunduğunuz statüye göre on aya kadar maaş alabiliyorsunuz. İşsizlik maaşı başvurusu için ise hizmet akdinizin fesh edilmesinden sonra otuz gün içerisinde İşkur'a gitmeniz gerekiyor, eğer gidemiyorsanız İşkur'un resmi web sitesi olan 'www.iskur.gov.tr' ye online olarak başvurabiliyorsunuz. İşi olmayan kişiler işte bu şartları yerine getirdiği takdir de kolayca uygulamadan faydalanabiliyor.