Ispanak Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır?

Ispanak Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Ispanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Ispanak Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Ispanak Çorbası nasıl hazırlanır, Ispanak Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Ispanak Çorbası
Ispanak Çorbası için Malzemeler:

½  kg ıspanak, 1,5  bardak süt, 1 adet soğan, 1adet yumurta, 3 kaşık un, ½  çay bardağı sıvıyağ, 5 bardak su, ½  limon, tuz

Ispanak Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Ispanakları yıkayıp doğrayın. Yağı kızdırın, soğanı kavurun ıspanağı ekleyin. Önce unu katın sonra suyunu katın ve kaynatın. Yumurta, limon suyu ve sütü çırpın. Bu karışımı çorbaya azar azar yedirin. Bir miktar daha kaynatarak altını kapatın. Ilındığında servise sunun.

Ispanak Çorbası
Ispanak Çorbası için Malzemeler:

½  kg ıspanak, 2 adet soğan, 5 kaşık sıvıyağ, 1,5 lt et suyu(tablet), 2 diş sarımsak, 1 adet yumurta, 1,5 bardak yoğurt, 2kaşık un, 1adet limon, 2kaşık margarin, biber salçası

Ispanak Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Et suyunu hazırlayın. Soğan ve sarımsağı doğrayın. Ispanağı yıkayıp doğrayın, kullanacağınız tencere içine yağı döküp soğan ve sarımsağı kavurun. Ispanağı ilave ederek örseleyin hemen arkasından et suyunu katıp kaynamaya bırakın. Yumurtaya un limon ve yoğurdu katıp iyice çırpın. Kaynayan ıspanağı derin bir servis kabına alın ve üzerine karışımı döküp karıştırın. Servis ederken de margarinde erittiğiniz biber salçasını dökün.

Ispanak Çorbası
Ispanak Çorbası için Malzemeler:

1 kg yıkanıp ayıklanmış ıspanak 2  yemek kaşığı margarin 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı un 1/2 kg kilo süt 2 su bardağı et suyu veya normal su tuz karabiber

Ispanak Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Ispanaklar tencereye koyduğumuz ılık su içinde öldürülür, süzülür ve suyu sıkılır. İnce ince kıyılır. Margarin tencereye koyulup, eritilir. İnce kıyılmış soğan eklenip pembeleştirilir. Un eklenip birkaç kez çevrilir. Sonra ıspanaklar koyulup karıştırılır. Yarım kilo süt, tuz, karabiber ve et suyu veya su eklenip 15 dakika kaynatılıp servis yapılır. Afiyet Olsun !

tarifi-5.jpgtarifi-6.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡